Ovdje možete pratiti gdje se trenutno nalazi Djed Božićnjak

Screenshot: Facebook

SJEVERNOAMERIČKO zapovjedništvo za protuzračnu obranu (NORAD) pažljivo prati sve znakove mogućih prijetnji u zračnom prostoru iznad SAD-a, no u ovo doba godine tradicionalno prati i kretanje legendarnog lika koji dostavlja poklone djeci širom svijeta - Djeda Božićnjaka.

"Na Badnjak NORAD ima još jednu posebnu misiju, praćenje Djeda Mraza dok putuje svijetom. Ovo je 68. godina Noradove provedbe ove važne misije, a djeca i obitelji diljem svijeta moći će nazvati i pitati NORAD-ove operatere uživo o lokaciji Djeda Božićnjaka 24. prosinca", rekao je Pentagonov tajnik za tisak, general bojnik zračnih snaga Pat Ryder.

#Santa is coming!

#Santa is coming! Join PNP-Portable North Pole and #Noradtrackssanta and track Santa as he delivers gifts around the world #Christmas

Posted by Portable North Pole on Sunday, December 24, 2023

Internetsku stranicu NORAD-a www.noradsanta.org na kojoj se bilježi svaki korak Djeda Božićnjaka svake godine pogleda 15-ak milijuna ljudi iz više od 200 zemalja svijeta. Tradicija praćenja Djeda Božićnjaka započela je 1955. kada je robna kuća u Colorado Springsu objavila pogrešan telefonski broj Sjevernog pola u novinskom oglasu.

Telefon je zazvonio u sjedištu NORAD-a i s jedne je strane bila mala djevojčica, a s druge pukovnik Harry Shoup. Kad je shvatio razlog poziva, američki časnik uvjerio je zabrinutu djevojčicu da je Djed Božićnjak na putu, a kad se povećao broj djece koja su nazivala objavljeni broj, zapovjedništvo je dodalo novu zadaću svojoj misiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.