Otkriven uzrok smrti Robbieja Coltranea, Hagrida iz filmova o Harryju Potteru

Foto: Press

ROBBIE COLTRANE, najpoznatiji po ulozi Hagrida u filmovima o Harryju Potteru, umro je prošlog tjedna u dobi od 72 godine. Uzrok smrti je višestruko zatajenje organa, kažu britanska izvješća. 

U smrtovnici je također navedeno da je imao sepsu, infekciju donjih dišnih putova i srčani zastoj. Dijagnosticiran mu je i dijabetes tipa 2. 

Njegova smrt potresla je mnoge

Vijest o Robbiejevoj smrti potresla je ljude diljem svijeta. Od njega su se oprostili brojni fanovi filmova o Harryju Potteru, kolege i prijatelji.

"Robbie je bio jedan od najsmješnijih ljudi koje sam upoznao i stalno nas je kao djecu nasmijavao na setu", rekao je Daniel Radcliffe, koji je utjelovio Harryja Pottera.

Javio se i Rupert Grint, koji je u franšizi glumio Rona.

"Srce mi se slomilo kad sam čuo da Robbieja više nema. Nikada neću zaboraviti njegov miris cigara i ljepila za bradu - prekrasna kombinacija", napisao je.

"Kakav je Hagrid bio u knjigama i filmovima, Robbie je bio u životu - topao, suosjećajan i smiješan. Čovjek golemog srca koji je i dalje pazio na nas čak i desetljećima kasnije. Vidimo se na drugoj strani, Bobser", dodao je.

Proslavila ga uloga Hagrida

Podsjećamo, njegova agentica Belinda Wright potvrdila je da je glumac preminuo u bolnici u blizini Falkirka u Škotskoj. Opisala je Coltranea kao "jedinstveni talent" dodajući da je njegova uloga Hagrida donijela radost djeci i odraslima diljem svijeta.

Robbie je ulogom čuvara ključeva i posjeda u Hogwartsu postao popularan diljem svijeta i zaradio milijune. Brojni fanovi Harryja Pottera šokirali su se kada se glumac prošle godine pojavio u kolicima u televizijskom specijalu povodom obilježavanja 20. godišnjice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.