Otac Rade Šerbedžije umro u 104. godini: "Ostavio je odijelo za sprovod i u džepu pismo..."

Screenshot: YouTube

"SELJAK, rudar, proleter, prvoborac, otac, djed, pradjed. Nakon što je u 104. godini pobijedio upalu pluća, zdrav, odlučio je otići, poslao bližnje iz sobe da odu malo da se odmore i zatvorio oči. Dosta mu je bilo", riječi su kojima se na Facebooku od svog djeda i imenjaka oprostio Danilo Šerbedžija.

Otac poznatog glumca i redatelja Rade Šerbedžije (70) je prema riječima svog unuka ostavio odijelo za sprovod, a u džepu pismo koje želi da se pročita na sprovodu za samo najužu obitelj.

"Meni je nedavno ostavio sat koji je dobio kad je išao u penziju, na sprovodu samo violina da ga prati uz pjesmu: Kad u vojsku ja polazim i zeleno polje gazim. Suzama se boj ne bije već se vrela krvca lije. Zdravo deda, ponosan sam što nosim tvoje ime!", dodao je Danilo.

Danilo stariji nije se slagao s odlukom sina Rade da postane glumac, jer je želio da bude liječnik ili arhitekt. Nikad svog sina nije pogledao na sceni ili na filmu.

Otac me iz protesta nikada nije gledao. On je božanstven čovjek, sada je u 104. godini života i zdrav je k'o dren u 104. godini, nevjerojatan je. Nije me nikad gledao jer nije htio da budem glumac. Bio sam jako dobar đak pa je mislio da ću napraviti nešto značajno. Ono što sam znao u školi je pisanje, zato su mi školske zadaće uvijek čitali u školi. To je, dakle, satisfakcija za mog oca, bavim se i pis 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.