Olivia Newton-John odgovorila na prozivke da je Briljantin problematičan

Foto: IMDB

GLUMICA Olivia Newton-John, koja je u kultnom mjuziklu Briljantin glumila Sandy, reagirala je na prozivke da je film problematičan.

Nakon što je film emitiran na BBC-ju, brojni gledatelji počeli su na društvenim mrežama pisati kako je film svojim scenama podržavao anti-LGBTQ propagandu, a posebno su istaknuli scenu plesnog natjecanja u kojemu je natjecanje bilo zabranjeno istospolnim parovima.

Drugi su pisali kako je portretiranje jedne od ženskih likova, Rizzo, također problematično jer ju se osuđivalo zbog toga što je spavala s više muškaraca, a mnogima se nije svidjelo ni to što je Sandy potpuno promijenila imidž kako bi se navodno svidjela Dannyju, kojeg je glumio John Travolta.

Optužbe tu nisu prestale te su neki počeli govoriti i kako su stihovi pjesama koje su se pjevale u filmu također bili diskriminirajući.

Usprkos silnim kritikama neki gledatelji stali su u obranu filma i istaknuli kako je on bio produkt svog vremena, a s njima se složila i Newton-John.

"Mislim da su sve ove optužbe pomalo smiješne jer film nije napravljen da ga se shvati ozbiljno. Nastao je u 70-ima i pričao je priču 50-ih. Sve je to samo zabava", rekla je tijekom podcasta A Life of Greatness.

Ispričala je i da je nakon svih ovih godina u odličnim odnosima s Travoltom.

"Film nas je zbližio. On je zaslužan za naše prijateljstvo", naglasilo je.

Pročitajte više