"Okus doma" za pomoć izbjeglicama: Prihvatili smo hranu, zašto ne bismo i ljude?

Foto: Press

NA PLATFORMI Indiegogo danas je pokrenuta kampanja kulinarsko-jezičnog kolektiva Okus doma, kojemu je cilj prikupiti sredstva za pokretanje sredstva za otvaranje kulinarske zadruge, odnosno sasvim posebnog cateringa.

Okus doma okuplja 30-ak izbjeglica i volontera iz Senegala, Sirije, Etiopije, Afganistana, Nigerije i Hrvatske, a sve s ciljem da se pomogne izbjeglicama osamostaliti se na tržištu rada, uklopiti se u kulturu u kojoj su se našli i steći nove prijatelje. Istom kampanjom Okus doma radi i na razbijanju predrasuda o izbjeglicama koji žive u Hrvatskoj kroz razmjenu kulinarskih umijeća.

Zamišljeno je da catering specijaliziran za afričke, arapske i blisko istočne okuse, a cilj je 5. studenog prikupiti 17 tisuća dolara, odnosno 100 tisuća kuna. Tim će novcem biti opremljena kuhinja i to osnovnim kuhinjskim alatima poput hladnjaka, zdjela, miksera, kuhača i ambalaže za dostavu, a bit će i kupljene prve namirnice.

Donirati se može od 30 do maksimalnih 6000 kuna, a tijekom prvih par sati pozivu se odazvalo 60-ak osoba te je prikupljeno više od 1700 dolara.

Simbolična zahvala za sve one koji doniraju su promotivni materijali Okusa doma, kao što su kuhače, pregače, kuharice, škole kuhanja, organizacije rođendanskih zabava i poslovnih ručkova.

Donacije se mogu uplatiti putem Indiegogo platforme, a kampanja se može pratiti putem web stranice i Facebook profila Okusa doma.

Nositelj projekta Okus doma je Fantastično dobra institucija – FADE IN u partnerstvu s Centrom za mirovne studije, Clusterom za eko-društvene inovacije i razvoja (CEDRA HR), Udrugom Izazov, Udrugom Iskra i NESsT-om, a podršku su mu dale i EU te Vlada RH.

Autori kampanje snimili su i video sa snažnom porukom: prihvatili smo hranu, zašto ne bismo i ljude?


Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.