Oko muljaže za koncert grupe Tokio Hotel skupila se stara ekipa mutikaša

IZA VRLO upitnog koncerta teen atrakcije Tokio Hotel, kako nam je potvrđeno, stoji zloglasni menadžer Marijan Crnarić, poznat po aferama otkazivanja koncerata Metallice i Lennyja Kravitza, a kao paravan i ovog puta poslužila mu je humanitarna udruga "Pas u humanitarnom djelovanju" o kojoj je Index već pisao, i to u više navrata.

> U čiji džep ide lova od humanitarnih koncerata za razminiranje?

> "Udruga `Pas u humanitarnom djelovanju` ocrnjuje častan posao razminiranja"

>"Nanijeli ste moralnu štetu Udruzi Pas u humanitarnom djelovanju"

Da bi stvar bila puno zanimljivija, zagrebačka Arena već je na svojim stranicama izbacila koncert Tokio Hotela zakazan za 28. ožujka ove godine. Ines Švigir, pomoćnica direktora za marketing i prodaju Arene Zagreb, rekla je za Index kako organizator do danas nije izvršio svoje obveze, a rezervacija termina nikada nije ni potvrđena.

Prodaju ulaznice jer nemaju službene informacije

U isto vrijeme tvrtka Eventim i dalje prodaje ulaznice za koncert, a kako su nam rekli, njima još nitko nije rekao, barem ne službeno, da je koncert otkazan.

"Nemamo službenu informaciju! Organizator koncerta radi na tome da se koncert premjesti na novu lokaciju, a informaciju ćemo imati danas", rekao je direktor tvrtke Eventim Damir Žigić koji nije htio komentirati poslovne odnose s menadžerom Crnarićem. Naime, kada smo ga upitali da komentira Crnarićevu prošlost oko otkazivanja koncerata, kada novac nikad nije vraćen kupcima karata, direktor Žigić kratko je odgovorio.

O Crnariću bez komentara

"Nemam komentara!", bilo je sve što je rekao. No, cijela priča čini se da smrdi od početka, jer iako je riječ o jednoj od najvećih rock teen atrakcija, plakati niti reklamna kampanja uopće ne postoje.

Da je zaista Crnarić, koji živi i radi u Sloveniji, organizator koncerta, potvrdio je on sam u razgovoru za današnje izdanje Novog lista.

"Vrlo je upitno hoće li biti koncerta jer u posljednjih mjesec dana s njima pregovaramo o uvjetima koji su potpuno različiti od onih prethodno dogovorenih", objasnio je Crnarić za riječki dnevnik, dodajući kako, s obzirom na to da se upitnost samog koncerta pojavila početkom godine, nisu ni krenuli u veliku reklamnu kampanju. No, unatoč tome, čini se da se karte dobro prodaju.

Problem je nastao oko previsoke naknade

Kako neslužbeno saznaje Index, problem se navodno pojavio oko cijene naknade koncerta, a navodno je Crnarić dogovorio iznos veći od 100 tisuća eura. Jedan od najvećih koncertnih organizatora u Hrvatskoj, Lupa promotion navodno je ponudila iznos od oko 75.000 eura, što je bila procjena da bi se koncert mogao financijski isplatiti. Navodno se sada pregovara o smanjenju naknade, ali ne o novom prostoru održavanja koncerta.

Stvar je zapravo vrlo jednostavna, jer izvođač neće nastupiti ako ne dobije svoj honorar, a traju pregovori da se cijena spusti i da se koncert spasi. Prvi čovjek Lupa promotiona Vladimir Ivanković tvrdi kako najavljeni koncert ne može nikako biti isplativ.

Lupa promotion: Koncert nije isplativ

"Prema našim procjenama, Tokio Hotel ne može u Hrvatskoj prodati više od 4, najviše 5 tisuća ulaznica, a za to je potrebna vrlo jaka kampanja. Isto tako smatram kako su cijene previsoke za ovu vrstu koncerta na koji dolazi teen publika. U Sloveniji, gdje su trebali nastupiti prije tri godine, prodali su 3.500 ulaznica po cijeni od 35 eura", kaže Ivanković, dodajući kako je poznato da su Slovenci više okrenuti njemačkom tržištu, tako da je očekivati da Hrvati kupe više od toga – nerealno. Organizator je za zagrebački koncert oglasio cijene od 250 kuna na gornjoj tribini do 300 kuna na parteru te 660 kuna u VIP loži.

Na kraju vrijedi napomenuti kako su na kraju istraživanja portala Index o radu udruge "Pas u humanitarnom djelovanju" čelnici te udruge, nakon što su u javnosti izašli mnogi detalji oko Crnarića, rekli da su prekinuli suradnju s Crnarićem. Naime, to nam je rekao čelnik te udruge Zvonko Jurić nakon organizacije koncerta Diane Krall, no prema službenim podacima koje smo dobili od Arene Zagreb - nije govorio istinu. Opet.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.