Objavljena lista 10 najjeftinijih i najskupljih turističkih destinacija za 2023.

Foto: Shutterstock

PORTAL Traveller's Elixir objavio je listu najskupljih i najjeftinijih destinacija za putovanje u 2023. godini. Analizirali su prosječne cijene hotela, hrane, atrakcija i troškove prijevoza.

Na prvom mjestu najjeftinijih destinacija našao se Delhi, grad u Indiji. Hotelska soba s tri zvjezdice košta 17 eura po noćenju. Za malo luksuznije hotele, one s pet zvjezdica, turisti će u Delhiju ipak morati izdvojiti oko 169 eura po noćenju.

Na drugom mjestu najjeftinijih turističkih destinacija je Phnom Penh. Za pet noćenja u glavnom gradu Kambodže posjetitelji će morati izdvojiti oko 1100 eura. Na popisu najjeftinijih destinacija su se našli i Kathmandu (Nepal), Tbilisi (Gruzija), Medellin (Kolumbija), Ho Chi Minh (Vijetnam), Chiang Mai (Tajland), Kairo (Egipat), Luang Prabang (Laos) i Bangkok (Tajland).

Najskuplji Monako

Kao najskuplja turistička destinacija za 2023. godinu navodi se Monako, gdje bi turisti za putovanje od pet dana morali izdvojiti nešto više od 2000 eura. Hoteli s pet zvjezdica u Monaku koštaju oko 1100 eura po noćenju.

Zatim slijede karipski otok St. Barts, gdje je za petodnevno putovanje potrebno izdvojiti oko 1900 eura, te Gstaad u Švicarskoj s 1870 eura za petodnevno putovanje.

Na popisu najskupljih destinacija su i Reykjavik (Island), Bora Bora, Honolulu (Havaji), San Francisco (SAD), New York, Grand Cayman (Kajmanski otoci), Venecija (Italija).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.