Novinarku Guardiana oduševili Split i hrvatski otoci, jedno mjesto posebno pohvalila

Foto: Shutterstock

NOVINARKA britanskog Guardiana Eva Wiseman sa svojom je obitelji posjetila Split i nekoliko hrvatskih otoka. Istražili su znamenitosti i gastronomsku ponudu.

"Počela sam svoje putovanje u Splitu. S obitelji smo prošetali gradom i posjetili Dioklecijanovu palaču. Kasnije smo se ukrcali na trajekt i posjetili Hvar, a gliserom smo išli i do Paklinskih otoka. Sljedeći dan posjetili smo Brač. Zalazak sunca je ovdje prekrasan", napisala je Eva u svojoj reportaži. Naglasila je i da joj se na Jadranu svidjela i hrana - sa svojom obitelji posjetila je restorane.

"Šolta je savršena za šetnju"

Eva je izdvojila i nekoliko otoka koje bi, kaže, svakako preporučila turistima. Jedan od njih je otok Vis koji je posebno nahvalila. "Prekrasni Vis je otok najudaljeniji od hrvatske obale. Možete posjetiti i Modru špilju, koja je jedna od najvećih turističkih atrakcija. Otok je izuzetno miran", istaknula je.

Izdvojila je Šoltu te Mljet. "Šolta je savršena za šetnju i biciklizam, s uskim stazama u šumi, što je posebno ugodno za ljetne vrućine. Ima i maslinika, vinograda i netaknutih plaža", opisala je.

"Jadransko je more, čak i po vremenu za koje mještani kažu da je najtmurnije ikad, duboko plavo i svjetlucavo. Moja djeca su uživala", napisala je Eva u tekstu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.