Nova knjiga opisuje Oprah kao aseksualnu karijeristicu koja je lagala o svom zlostavljanju

KNJIGA o životu kraljice talk show programa, Oprah Winfrey, danas će biti puštena u prodaju, a sudeći prema autorici, Amerikanci će nakon čitanja dobiti potpuno drugačiju sliku o omiljenoj voditeljici. Jedna od najkontroverznijih autorica slavnih biografija, Kitty Kelley prije nekoliko je godina najavila objavljivanje biografije Oprah Winfrey, a sada je, uoči objavljivanja, u javnost pustila nekoliko detalja kontroverzne nove knjige "Oprah: A Biography" obilovati.

Kitty, koja je napisala biografije prepune neprovjerenih tračeva o Jackie Kennedy, Liz Taylor, Franku Sinatri i Nancy Reagan, kaže da je pregledala transkripte 2.732 Oprahina intervjua, ali nije s njom osobno razgovarala. Osim toga, pratila je "Oprah Show" koji ju je posebno inspirirao za pisanje. "Najbolji izvor za ovu knjigu je bila sama Oprah", rekla je Kelley.

Jesu li Oprah i Gayle ljubavnice?

Jedno od pitanja koje će najviše zanimati čitatelje nove knjige je voditeljičin odnos s najboljom prijateljicom Gayle King za koje se već dugo nagađa da su zapravo ljubavnice. "Znam da ljudi očekuju da objavim njenu homoseksualnost, ali ja jednostavno mislim da je aseksualna. Svu svoju energiju je usmjerila na karijeru. Čak i ako je homoseksualka, neće to nikad priznati", smatra Kitty.

I Stedman homoseksualac?

Oprahinog dugogodišnjeg partnera Stedmana Grahama u knjizi se opisuje kao "dobrog, ali dosadnog ko' vrag". Neki izvori, bliski voditeljici u knjizi su izjavili da je čak i Stedman homoseksualac. "Stedman je vjerojatno homoseksualac ili neutralan, ali oni su ipak vezani. Njena homoseksualnost bila bi reakcija na seksualno zlostavljanje koje kaže da je pretrpjela", kaže autoričin izvor. Stedman savršeno odgovara talk show kraljici koja je navikla imati apsolutnu kontrolu. "Oprah tjera sve svoje zaposlenike na potpisivanje ugovora o tajnosti i ako o njoj pričaju u javnosti, moraju je zvati Mary, a ne Oprah, jer postoji opasnost od prisluškivanja", navodi se u knjizi.

"Nitko u obitelji ne vjeruje njezinim pričama, ali sad kad je tako bogata i moćna, svi joj se boje proturječiti"

Autorica je provela nekoliko dana u Oprahinom rodnom gradu gdje je pričala s njenim prijateljima iz djetinjstva i rođacima. Oni su joj otkrili da seksualna zlostavljanja u djetinjstvu, o kojima je Oprah nekoliko puta javno pričala, nisu istinita. "Nitko u obitelji ne vjeruje njezinim pričama, ali sad kad je tako bogata i moćna, svi joj se boje proturječiti", rekla je Oprahina rođakinja Katharine Esters koja tvrdi da je voditeljica često pretjerivala pričajući o djetinjstvu. Kitty u knjizi istražuje i smrt novorođenčeta kojeg je Oprah rodila s 15 godina. Navodi citat njene sestre Patricije koja je umrla 2003. godine od predoziranja. "Oprah nikad nije pričala o svojem izgubljenom djetetu. Bila je to duboka obiteljska tajna o kojoj se gotovo nikad nije razgovaralo unutar obitelji", izjavila je Patricija jednom prilikom.

Svađe na setu filma "Boja purpura"

U biografiji će se naći još mnoštvo zanimljivih informacija iz života jedne od najmoćnijih žena današnjice. "Glumila je snažno prijateljstvo na setu, ali rijetka su s vremenom preživjela. Posvađala se s Whoopi Goldberg, distancirala od Alice Walker i uvrijedila Stevena Spielberga", piše Kitty o svađama na setu filma "Boja purpura" u kojem je Oprah glumila. Nije poznato hoće li se u knjizi naći i detalji o voditeljičinim zdravstvenim problemima, posebno sa štitnjačom i neprestanim promjenama težine, no te su teme, kad je riječ o Oprah Winfrey, gotovo neizbježne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.