Nives Celzijus zbog uskraćenog Kiklopa traži više od pola milijuna odštete

TUŽBA teška 550 tisuća kuna stigla je na adresu direktorice Sajma knjige u Istri Magdalene Vodopije i Agencije Puls, koje je tužila Nives Celzijus jer su joj uskratili nagradu Kiklop za Hit godine. Naime, pjevačica i prema statistikama najprodavanija spisateljica u Hrvatskoj, Nives Zeljković/Celzijus/Drpić i njezina izdavačka kuća Premier media d.o.o. iz Zagreba, podigli su tužbu protiv direktorice i Agencije Puls. Odvjetnik koji zastupa Sajam knjige u Istri i direktoricu Magdalenu Vodopiju, Rudolf Frančula, na tužbu planira odgovoriti sljedeći tjedan, a direktor Agencije Puls Srđan Dumićić i sam je potvrdio kako su u petak zaprimili tužbu.

Sajam knjige u Puli će bankrotirati?

Na ime imovinske i neimovinske štete, traži se odšeta od 550 tisuća kuna, a tužbu zastupaju zagrebački zajednički odvjetnički ured Veljko Miljević i Gorana Miljević. Ukoliko će tužba postati pravomoćna, Nives će na račun sjesti 250 tisuća kuna, a izdavačkoj kući Premier mediji d.o. 300 tisuća kuna. Naravno, uz pripadajući zateznu kamatu. Ukoliko se sve to dogodi, Sajam knjige u Puli će bankrotirati i propasti, a još k tomu Premier Media d.o.o. u tužbi navodi troškove od 16 tisuća kuna za unaprijed kupljenu glamuroznu haljinu koju je Nives trebala odjenuti na svečanoj dodjeli Kiklopa, zatim dvije tisuće i 222 kune na ime dvije kupljene avionske karte iz Zagreba u Pulu te tisuću i 460 kuna za plaćen smještaj hotelu za dvije osobe.

U odštetnom zahtjevu navodi se i kako je izdavačka kuća imala organizirane termine i ugovore oko izdanja "Gole istine" u Srbiji, da bi zbog novonastalog problema došlo do prolongiranja termina i kašnjenja izlaska knjige na tržište, što je Premier mediji prouzročilo veliku materijalnu štetu. Samo na temelju toga procjenjuje se materijalna šteta u iznosu od 150 tisuća kuna.

L.V.
Foto: Index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.