New York Times predstavio pet mjesta koja se ne smiju propustiti u Zagrebu

Foto: Facebook/Instagram

PRIRODNE ljepote Hrvatske su nadaleko poznate, a svjetski mediji su počeli prepoznavati i naš glavni grad.

Nedavno se Zagreb našao na samom vrhu liste najpoželjnijih europskih destinacija za 2017. godinu po mišljenju Lonely Planeta, najprestižnijeg svjetskog turističkog vodiča.

Danas se na Zagreb osvrnuo New York Times i odlučio turistima preporučiti pet mjesta koje u Zagrebu ne smiju propustiti.

Novinari Timesa fokusirali su se na centar grada, točnije Martićevu i okolne ulice, koje preporučuju zbog "artističkih kafića, knjižara, butika i dizajnerskih studija".

Napominju da je ovo susjedstvo prethodnih godina bilo puno manje zanimljivo, ali da se 2004. pokrenula kulturna revolucija otvaranjem književnog kluba i kafića "Booksa" koji je počeo privlačiti kreativce.

Evo što se našlo na njihovoj listi.

1. Noel

Zagrebački restoran koji se nalazi u blizini Džamije oduševio ih je svojim menijem i uređenjem.

Preporučuju jela poput teleće jetrice s kokosom ili odrezak od tune s humusom, a također ih je impresionirala široka ponuda odličnih piva i finih vina.

2. Sheriff & Cherry

Za ljubitelje mode, pronašli su hrvatski brend sunčanih naočala Sheriff & Cherry, koji u svojoj ponudi ima "zarazne vintage okvire i leće s UV zaštitom".

Njihove je naočale dizajnirao Mauro Massarotto, dizajner porijeklom iz Rovinja.

3. Orisova kuća arhitekture

Radi se o multimedijskom kulturnom centru u čijem se prostoru održavaju izložbe vezane za dizajn i arhitekturu, predavanja i radionice, ali i koncerti.

Također im se svidio "udoban kutak za čitanje s knjižnicom".

4. Garderoba

New York Times preporučuje i "uglađenu trgovinu" koja u probranoj ponudi drži skandinavske modne brendove, kao i odjeću kreatorice Ivane Omazić koja u kreiranju odjeće koristi "artističke tehnike poput ručnog bojenja i printova", a prilikom isprobavanja odjeće usput možete pijuckati koktele ili kavu.

5. Mr. Fogg

Mr. Fogg je prvi hrvatski steampunk bar otvoren u prosincu prošle godine, a ime je dobio prema Phileasu Foggu, protagonistu romana Julesa Vernea "Put oko svijeta u osamdeset dana".

Zadivio ih je svojim uređenjem inspiriranim engleskom viktorijanskom erom i zanimljivim pićima poput japanskog viskija, nikaragvanskog ruma i hrvatske travarice.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.