Nesreća koja je uznemirila Jugoslaviju: Prije 39 godina poginula je slavna pjevačica

Screenshot: YouTube

PRIJE 39 godina u prometnoj nesreći poginula je jedna od najljepših i najuspješnijih pjevačica Jugoslavije, Silvana Armenulić.

Rođena je 18. svibnja 1939. godine u Doboju, a u djetinjstvu je oboljela od teške bolesti i samo je čudom preživjela. Otac ih je ostavio pa je majka sama odgojila devetero djece.

Sa 16 godina otišla je teti u Sarajevo i počela pjevati po kavanama na Ilidži. Tamo ju je primijetio harmonikaš Ismet Alajbegović Šerbo, koji je želio da se priključi njihovom orkestru.

Silvana je pjevala izvornu narodnu muziku, sevdalinke i starogradske pjesme, a najveći uspjeh postigla je pjesmom "Šta će mi život" u TV seriji "Ljubav na seoski način". Ploča s tom pjesmom prodana je u, za to vrijeme, velikih 300 tisuća primjeraka.

Na današnji dan prije 39 godina krenula je na koncert, a s njom su u automobilu bili njena sestra i Rade Jašarević, koji je vozio. Nije poznato što je uzrokovalo nesreću na cesti Beograd-Niš koja je odnijela tri života.

Mediji nakon nesreće nisu uopće izvijestili o njenoj već samo o Jašarevićevoj pogibiji, jer je bila u nemilosti zbog pojavljivanja u bikiniju u novogodišnjem programu.

Nakon njene smrti krenule su priče da nije riječ o nesreći već o ubojstvu, jer ju je navodno proganjao jedan službenik državne sigurnosti. s kojim nije željela imati ništa jer je bila udana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.