Nakon plakanja da ga smatraju ustašom, Kurbaša režira predstavu o Zvonku Bušiću po Dujmovićevu tekstu

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

ROBERT KURBAŠA koji se prije nekoliko tjedana požalio da "u resoru scenskih umjetnika, ako si Hrvat, voliš domovinu i deklariraš se kao katolik, odmah si zatucani ustaša", prihvatio se režiranja predstave "Tko je ubio Zvonka Bušića", nastale prema tekstu iz knjige " Hrvatska u raljama djece komunizma" Tihomira Dujmovića.

Ne samo da će režirati, nego će Kurbaša i glumiti Zvonka Bušića, dok se u ulozi Julienne Bušić izmjenjuju Ana Vilenica i Lucija Dujmović. Poznato vam je prezime? Da, to je kći Tihomira Dujmovića.

Kurbaša je ranije tražio angažman u zagrebačkom HNK, ali prema vlastitim riječima, naišao je na zatvorena vrata. Pokušao je postati i ravnatelj Gavelle, ali ansambl kazališta ga nije želio te su pokrenuli peticiju protiv njegove kandidature.

Podsjetimo, do jeseni prošle godine Dujmović je na HRT-u vodio svoj ekstremistički trash show, no onda je on ukinut. Dujmović je čak nudio da svoj rad odrađuje volonterski, no HRT je inzistirao na odlasku tvorca programa za zabavljanje huškačke i ekstremističke desnice.

Zvonko Bušić je osuđeni terorist koji je u američkom zatvoru proveo 32 godine. Iz zatvora je oslobođen 2008. godine i deportiran iz SAD-a. Pet godina kasnije oduzeo si je život u selu Rovanjska, u kojem je dotad živio.

Njegova teroristička skupina u jednom je pretincu na stanici njujorške podzemne željeznice podmetnula bombu da bi, kako se kasnije doznalo, još snažnije istaknula motive otmice zrakoplova. Bomba je uklonjena iz podzemne željeznice, ali je jedan policajac poginuo dok ju je pokušao deaktivirati, dok je drugi oslijepio. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.