Najveći zagrebački debakl pohvalio se osvajanjem nagrade: "Nismo se ni prijavili"

Foto: Matija Habljak, Slavko Midzor/PIXSELL

NAJVEĆI zagrebački debakl 2019. godine, projekt Ljeto na Savi u koji je ulupano 13 milijuna kuna, osvojio je nagradu BigSEE za najbolji pejzaž i urbani prostor.

Nagradom su se pohvalili na još uvijek aktivnoj Facebook stranici projekta. I to nije najčudniji dio.

"Ocjenjivački sud BigSEE-a odabrao je projekt kao pobjednika bez ikakve prethodne prijave s naše strane, stoga smo ponosni što im je upravo ovaj projekt privukao pažnju", napisali su.

—— Projekt Aktivnosti na Savi (u prvoj fazi realizacije, za potrebe provedbe manifestacije „Ljeto na Savi 2019“) dobio...

Objavljuje Ljeto na SaviČetvrtak, 17. rujna 2020.

Da, oni se ni nisu prijavili za nagradu.

Inače, nagrada BigSEE ima za cilj sustavno istražiti kreativni i poslovni potencijal regije jugoistočne Europe te prepoznati i izložiti njezinu izvrsnost u arhitekturi, interijeru, proizvodima i modnom dizajnu, drvu i kreativnom turizmu. Nagrađeni projekti pružaju dubinski uvid u trenutnu situaciju u područjima kreativnosti i poslovanja u regiji.

U stvarnosti, projekt Ljeto na Savi neslavno je propao. 

>>Subotu navečer proveli smo na najvećem debaklu u Zagrebu

 Još 2018. godine Bandić je pokrenuo projekt "Aktivnosti na Savi" prema kojem je područje nasipa od Jaruna do Bundeka trebalo vrvjeti životom, zabavom i sportom. Zagrebački gradonačelnik mislio je da je za to idealno poplavno područje uz samu rijeku. No 2018. nitko mu se nije javio sa željom da otvori kafić, igralište, kino... Uz Savu.

>>Zagrebački debakl godine konačno završava: "Posao mi propada tu"

"Ljeto na Savi" koje je propalo 2018. trebalo je početi 1. lipnja 2019. godine. No to se nije dogodilo zbog izlijevanja rijeke. Kada je shvatio da mu je voda sve odnijela, početak "Ljeta na Savi" Bandić je odgodio za 4. srpnja.

Najavljivan je kao zagrebačka Ultra, a u stvarnosti sve je ovako izgledalo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.