Što su Kennedyjevi voljeli jesti? JFK-ov najdraži obrok bio je i njegov posljednji

Foto: Profimedia

KNJIGA autora Alexa Prud'hommea Dinner With the President: Food, Politics and a History of Breaking Bread at the White House detaljno opisuje prehrambene navike američkih predsjednika i njihovih prvi dama, među kojima su se istaknuli Kennedyjevi koji su prozvani najvećim gurmanima u povijesti Bijele kuće, piše Vogue.

Doručak u krevetu

Jackie Kennedy obožavala je jesti doručak u krevetu. Svakog jutra batler joj je donosio pladanj na kojem su se nalazili tost s medom, sok od naranče i kava s obranim mlijekom. Za ručak je najčešće birala juhu i sendvič koji bi povremeno zamijenila pohanim sirom.

Njezina najdraža večera sastojala se od kuhanog lososa te janjetine s krumpirom i zelenim grahom nakon koje bi se zasladila sladoledom.

Omiljeno jelo JFK-a

Njezin suprug John Kennedy također je dan počinjao tostom, no s marmeladom, nakon kojeg bi pojeo poširana ili kuhana jaja. Ta ga je navika pratila do kraja života, a bio je to i njegov posljednji obrok prije nego što je ubijen u Dallasu 22. studenog 1963.

Inače, JFK-ov omiljeni ručak bio je tradicionalna juha od školjki iz New Englanda.

Najveći gurmani u Bijeloj kući

Koliko su Kennedyjevi voljeli finu hranu, govori i jedan zanimljiv podatak iz knjige. Naime, Jackie je unajmila slavnog francuskog chefa Renéa Verdona kako bi podigao kulinarske standarde u Bijeloj kući.

Također, predsjednik i prva dama inzistirali su na tome da se tijekom diplomatskih večeri poslužuje isključivo kalifornijsko vino iz Nape ili Sonome.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.