Na račun joj greškom sjelo gotovo 30 milijuna kuna, evo što je napravila s njima

Foto: Facebook

MLADA žena uhićena na aerodromu u Sydneyu navodno je pokušala pobjeći iz zemlje nakon što je na torbice i ostale luksuzne stvari potrošila milijune dolara, koji nisu bili njeni. Danas 21-godišnjoj Christine Jiaxin Lee banka je greškom uplatila gotovo 4,6 milijuna dolara (gotovo 30 milijuna kuna) prije četiri godine, a onda se nikome nije javila kad vidjela toliku svotu na računu.

Optužena je da je između srpnja 2014. i ožujka 2015. godine u nekoliko navrata kupovala različite luksuzne predmete, umjesto da je obavijestila banku da su joj na račun sjeli milijuni. Studentica kemijskog inženjerstva u trenutku uhićenja navodno je dugovala banci još 3,3 milijuna dolara, piše Daily Mail.

Nakon što je doznala da policija pokušava doći do nje, nabavila je hitnu malezijsku putovnicu kako bi otišla iz Australije u kojoj živi s dečkom.

Christine tvrdi da je nabavila hitnu putovnicu jer je izgubila svoju, a htjela je posjetiti roditelje. Iz pritvora je puštena uz jamčevinu od 1000 dolara pod strogim uvjetima, jer se sumnja da bi mogla ponovno pobjeći iz zemlje. Zabranjen joj je pristup pomorskim i zračnim lukama, a policiji se mora javiti dvaput dnevno. Suđenje bi joj trebalo započeti 21. lipnja.

Policijski detektiv Sean Heaney rekao je da ljudi, koji na svom računu pronađu novac koji nije njihov ili dobiju neočekivanu mogućnost prekoračenja limita, ne bi trebali trošiti taj novac.

"Javite se svojoj financijskoj instituciji, riješite stvar, jer ako potrošite novac koji nije vaš činite kazneno djelo", rekao je dodavši da će vam u tom slučaju policija pokucati na vrata. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.