ISTANUL Gastronomy Festival, natjecanje koje je organizirano od strane TAF-a (Savez svih kuharskih udruga Turske) i pod preporukom WACS-a, okupilo je preko 1000 kuhara iz cijelog svijeta. Festival se održao već sedmu godinu zaredom u prostoru Tuyap Expo centa u Istambulu.
>Nikša Ivičević, majstor kuhar I. reda, šef kuhinje konobe Bukara u Drveniku, predsjednik Ceha za ugostiteljstvo i turizm Obrtničke komore Splitsko dalmatinske županije – Etnička kuhinja
>Tonči Matulić, šef kuhinje konobe Toni iz Dola na Braču – Moderna kuhinja
>Pero Savanović, majstor kuhar I. reda, voditelj Kuharske akademije u Splitu – Tjestenina i Mediteranska kuhinja
>Željko Neven Bremec, šef kuhinje Gradske kavane Lovran, aktualni Kuhar godine, pobjednik ovogodišnjeg međunarodnog natjecanja profesionalnih kuhara "Biser mora" 2009., Makarska – Janjetina i Tjestenina
>Frane Šerka, šef kuhinje tratoria Alegria – Gljive i Riba
Najveće iznenađenje koje je zadivilo žiri Istambul Gastronomy Festivala bila je činjenica da su naši kuhari na prvom internacionalnom nastupu uspjeli osvojiti ovoliki broj medalja. Ovo je bila najbolja promocija i dokaz kvalitete hrvatske gastronomije.
S.C.
Foto: Boško Perlain