Moda na sjednici sabora: Od šarenila i uzoraka do upečatljivih simbola na maskama

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

DANAS se konstituira novi, 10. saziv Hrvatskog sabora od stjecanja neovisnosti. Konstituira se izborom svog predsjednika, a to će drugi put biti Gordan Jandroković koji sabor vodi od svibnja 2017. godine.

Stari i novi zastupnici stigli su u sabor, a neki od njih pozornost su privukli i upečatljivim modnim kombinacijama. Moglo se tu vidjeti svega - od šarenila i uzoraka preko bijelih hlača, maski s neobičnim detaljima...

Zastupnici Mosta došli su u klasičnim odijelima sa sunčanim naočalama na glavi, no isticao se Miro Bulj sa sinjskom kapom i crnom zaštitnom maskom na kojoj je stajao metalni simbol sinjske alke.

Marijana Puljak i Dalija Orešković u sabor su stigle zajedno. Marijana se pojavila u ružičastom sakou koji je iskombinirala s crnim topom i hlačama te cipelama zanimljivog uzorka. Za zanimljiv uzorak odlučila se i Orešković koja se pojavila u crveno-bež haljini pomalo etno štiha.

Marijana Petir držala se čipke. Pojavila se u zeleno-crnoj čipkastoj haljini koju je iskombinirala s crnim štiklama.

Potpredsjednica SDSS-a Dragana Jeckov pojavila se u žutoj haljini koju je iskombinirala s modernim cipelama s debelom potpeticom i prozirnim dijelovima.

Natalija Martinčević iz Reformista odlučila se za crvenu boju pa se pojavila u uskoj haljini koja joj je naglašavala struk.

HDZ-ovac Ivan Kirin na konstituirajuću sjednicu stigao je u bijelim hlačama koje je iskombinirao s bijelim mokasinkama te tamnoplavim sakoom i majicom.

Sabina Glasovac pojavila se u bež tonovima, a Katarina Peović u crvenom.

Inače, sabor bi danas trebao izabrati i svoje potpredsjednike.

Izabrat će i četiri ključna odbora: za Ustav, za zakonodavstvo, za prostorno uređenje te za izbor i imenovanja, a moguće i još neke koje 'diktiraju' točke dnevnog reda koje bi se uskoro mogle naći pred zastupnicima.

U nastavku sjednice novi/stari predsjednik predložit će dnevni red radnog dijela konstituirajuće sjednice.

Sabor do kraja tjedna očekuje vrlo intenzivan rad i potvrda nove hrvatske vlade mandatara Andreja Plenkovića. Bit će manja od prethodne, umjesto 20, imat će 16 ministarstava.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.