Mnogi muškarci žive s kateterom bez saznanja kako se mogu zauvijek odvojiti od njega

Foto: Press

PROBLEM s mokrenjem jedan je od prvih simptoma uvećane prostate, a u rizičnu skupinu spadaju muškarci stariji od 50 godina. Najčešće se javlja učestalo mokrenje, otežano mokrenje i osjećaj nepotpunog pražnjenja. Zadržavanje urina u mokraćnom mjehuru izaziva kod oboljelog seriju novih, ali bezuspješnih podražaja na mokrenje. 

Objašnjenje je jednostavno: kod uvećanja prostate tkivo se širi i pritišće mokraćnu cijev (ureter) i mjehur, pa samim tim izaziva i promjenu njihove anatomije. U početku se primjenjuje konzervativna, tj. medikamentna terapija. Međutim, ona ne može spriječiti daljnjii rast prostate. Kada žlijezda prostate dostigne određenu veličinu, koja je individualna za svakog muškarca, javljaju se ozbiljni problemi s mokrenjem, koji se mogu riješiti isključivo operacijom. Zadržavanje urina u mjehuru i postavljanje katetera predstavlja najtežu fazu - on "otvara vrata" infekcijama i na taj način problemi postaju mnogo ozbiljniji. 

Laserska operacija prostate je minimalno invazivna metoda kojom se, bez krvarenja, provodi isparavanje prostate, a muškarac vraća intenzitet urinarnog mlaza koji je imao u mladosti. Tulij laser od 200 vati posjeduje vrhunsku preciznost i snagu. To znači kako ne može doći do oštećenja okolnih tkiva, radi se isključivo u granicama prostate. Skraćuje se vrijeme trajanja operacije, pa je samim time kraće i vrijeme provedeno u anesteziji. Kod nas, samo specijalisti LASER MED-a Beograd koriste ovu tehnologiju. 

U LASER MED-u Beograd PO CIJENI KONZULTACIJE obavlja se KOMPLETAN PREGLED PROSTATE. Pregled obuhvaća: konzultaciju s urologom, mjerenje veličine prostate, mjerenje ostatnog urina i tumorski marker PSA. LASER MED ima 4 ispostave u Srbiji i Bugarskoj, prvorazrednu tehniku i 10-godišnje iskustvo u laserskoj kirurgiji prostate. 

Dodatne informacije i naručivanje pacijenata:

tel. +381 (0)11 7 357 357  

mob. +381 (0)69 5 357 357 (kontaktirati se može i preko Vibera)

www.lasermed.rs

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.