Mlada doktorica nam je otkrila najbizarnije stvari koje je doživjela na hitnoj

Screenshot: TikTok

Magdalena Ivić (25) doktorica je medicine koja je po završetku studija radila na hitnoj medicini. Za Index je podijelila iskustva s nesvakidašnjim slučajevima na koje je nailazila tijekom rada na hitnoj. Magdalena također na TikToku dijeli zanimljive priče iz hitne i prikazuje kako izgleda dan u životu liječnika, dok na Instagramu objavljuje savjete o njezi kože.

Kako je počela snimati za TikTok?

Prije TikToka, na Instagramu je objavljivala sadržaj vezan uz njegu kože. "TikTok sam prvi put skinula prije dvije godine. Krenula sam s Instagramom i tu sam ponekad znala podijeliti neki video s Instagrama na TikTok, ali to nije dobro prolazilo. No tada sam krenula raditi na hitnoj te počela snimati kako izgleda dan u životu liječnika, što se ljudima jako svidjelo", ispričala je Magdalena, koju na TikToku i Instagramu prati 50 tisuća ljudi.

Kako je raditi na hitnoj?

Iako više ne radi na hitnoj, već u obiteljskoj medicini, vrlo se rado prisjeća zanimljivih anegdota i situacija. TikTok videi u kojima prepričava zabavne priče s hitne najviše su traženi sadržaj na njezinom profilu.

"Meni je bilo prezabavno i presmiješno. Radila sam smjene od 12 ili od 24 sata, a svi koji su sa mnom radili bili su otprilike moji vršnjaci, tako da je atmosfera uvijek bila kao da smo na nekom izletu. Skupa smo spavali i spremali večeru. Doslovno bi se uselio s nekim na 12 ili 24 sata. To je kao da si u nekom izviđačkom kampu", prisjetila se Magdalena.

Po nama je eksplodirala boja

Magdalena se prisjetila jedne intervencije na koju su išli zbog prometne nesreće. Naime, kamion se zabio u kombi, ali nije bilo teže ozlijeđenih. No za ovu je priču zanimljivo to što je kamion prevozio boju. "Morali smo doći do unesrećenih, ali problem je bio što nismo mogli otvoriti vrata jer su bila prignječena. Odlučili smo skinuti vjetrobransko staklo i u trenutku kad smo ga skinuli po nama je eksplodirala boja. Mi smo svi bili prekriveni bijelim krečom", ispričala je.

"Samo sam ga maknula s očiju, ali mi smo izgledali kao da nas je netko doslovno umočio u boju. Nakon što smo unesrećene odvezli u bolnicu, svi su nas u čudu gledali, a najsmješnije je to što se nismo stigli otuširati i presvući jer smo odmah morali na drugu intervenciju i tako smo cijeli dan odradili obojeni u bijelo", dodala je Magdalena.

Bila je obučena u Minnie Mouse

@skinlosophy.com Odgovor korisniku @Elena Another one ✨ #vloganje #skinlosophy #vlogerica #vlog #danuzivotu #lijecnik #danuzivotulijecnika #spremitesesamnom #hitna #hitnastorytime ♬ Elegant and lively violin jazz - Cuisine, food, gourmet, cafe(1310636) - Ponetto

Prisjetila se još jedne anegdote koju je ispričala na TikToku. Naime, netko je pozvao hitnu jer je vidio mladu ženu da spava u autu te da ne zna je li živa. "To je bilo oko 8 ujutro, a auto je ondje bio parkiran cijelu noć. Ona se nakon nekog vremena počela lagano buditi te nam je otvorila vrata. Bila je obučena u Minny Mouse i vidjelo se da je bila u dobrom izlasku. Kad je otvorila vrata, bila je preljuta zato što smo je probudili. Zamislite, pijete, zaspite i ujutro vas budi hitna. Pitala nas gdje je after party. I mi zbunjeni njoj govorimo kakav after, mi radimo. Dakle, ona je mislila da smo mi slučajni prolaznici prerušeni u hitnu pomoć", prepričala je Magdalena na svojem TikTok videu.

Zvao hitnu zbog grlobolje

@skinlosophy.com Odgovor korisniku @Marta Crtanjee Another one #vloganje #skinlosophy #vlogerica #vlog #danuzivotulijecnika #hitna #hitnastorytime #medicina ♬ Elegant and lively violin jazz - Cuisine, food, gourmet, cafe(1310636) - Ponetto

Priča o dečku koji je zvao hitnu jer ga grebe grlo, Magdaleni je ostala u pamćenju. "Bilo je oko jedan ujutro i zvao je jedan dečko da ga grebe grlo. Grlo ga je počelo boljeti prije par sati te je mislio da će se ugušiti. Htio je da ga hitno prevezemo u bolnicu. Rekao je da je popio prvi antibiotik prije sat vremena i da mu nije jasno zašto još nije počeo djelovati. Strašno se naljutio na nas kad ga nismo htjeli odvesti u bolnicu", ispričala je. Poručila je da i dalje velik broj ljudi ne zna da je hitna samo za hitne intervencije te zovu zbog raznih sitnica.

Mjesečario do hitne

@skinlosophy.com Odgovor korisniku @Nataša Jedan od apsurdnijih slučajeva definitivno #skinlosophy #vlog #vloganje #vlogerica #storytime #priceshitne #lijecnik #danuzivotustudentamedicine #danuzivotulijecnika #storytime #hitna ♬ original sound - Magdalena

Imali su i slučaj mjesečara koji je u snu prehodao čak pet kilometara te upao u jamu. "Jedne večeri nam je na hitnu došla policija i mi smo izašli i ondje je stajao mladić koji je bio vidno preplašen. Ispričao nam je da je mjesečario i da je prohodao pet kilometara te upao u neku jamu u šumi. Zatim je sišao na cestu i zamolio policiju da ga odvedu na hitnu da ga pregledaju. S hitne smo ga ubrzo poslali doma", ispričala je Magdalena. No nakon nekoliko sati dobili su poziv za jednu drugu intervenciju te na putu do nje, na cesti sreli istog dečka koji ponovno mjesečari.

Njezine priče s hitne na TikToku imaju preko 200.000 pregleda. Magdalena je diplomirala medicinu u srpnju prošle godine. Ispričala je da je odmah nakon završetka studija otišla na Tajland, gdje je odradila praksu. Ondje je radila u bolnici na odjelu dermatologije. "Radila sam samo s Tajlanđanima kao jedina Europljanka od 180 cm, dok su svi tamo visoki oko metar i pol. To mi je bilo urnebesno", ispričala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.