Miss Universe je ove godine pratio nezapamćen niz nesreća, evo što je sve pošlo po zlu

Foto: Instagram/Facebook Miss Universe Hrvatske, Miss Universe Slovenije

U NEDJELJU navečer je u Planet Hollywood resort & casinu u Las Vegasu okrunjena 64. Miss Universe svijeta, na izboru kojeg je od samog početka pratio čitav niz nesreća i problema - sve do velikog finala i golemog gafa voditelja.

Za dosad neviđen skandal pobrinuo se voditelj izbora Steve Harvey koji je umjesto prave pobjednice pročitao ime Kolumbijke Adriadne Gutirrez-Arevalo kao nove misice. Lijepa Ariadna presretno je prošetala pozornicom slaveći back-to back pobjedu jer je krunu primila od Pauline Vege Miss Universe 2014. i prošlogodišnje Miss Universe Kolumbije. Voditelj je ubrzo ispravio svoju kardinalnu pogrešku ostavivši Kolumbijku u suzama, a krunu je primila Pia Alonzo Wurtzbach, koja je u kasnijoj izjavi priznala da joj nije bilo jasno što se događa.

Čitav slučaj šokirao je i same missice koje su na video wallu na pozornici odmah vidjele ime pobjednice. Kako je rekla australska predstavnica bosanskih korijena i vegaška cimerica naše Mirte, Monika Radulović, nitko nije mogao vjerovati da se to doista događa.

 
Miss Universe: Wrong Winner Crowned

#EXCLUSIVE: Monika Radulovic says contestants could see the autocue and Miss Philippines WAS listed as the winner. They knew Steve Harvey made a mistake. "We could see the teleprompter - it said 'Philippines please take your walk as Miss Universe'" #sun7 #MissUniverse2015

Posted by Sunrise on Monday, 21 December 2015

No, problema je bilo i u Direkciji Miss Universe Hrvatske. Neposredno prije odlaska u Las Vegas, naša Miss Barbara Ljiljak slomila je ruku, a kako je prva pratilja bila zauzeta poslovnim obavezama na dalekom istoku, u SAD je u posljednji trenutak otputovala druga pratilja, Mirta Laura Kuštan. Nažalost, nije uspjela plasirati se u top 15, no s obzirom na okolnosti, dobro je što je Hrvatska uopće imala predstavnicu u Vegasu.

Još je gore sreće bila slovenska predstavnica Ana Haložan koja je doduše otputovala u Vegas, samo da bi se ondje pokliznula u kupaonici i pala te udarila glavom, ozbiljno se ozlijedivši. U bolnici je provela čitav tjedan, zbog čega je propustila snimiti službene fotografije i videe. Zbog toga nije mogla nastupiti na samom izboru, no organizacija joj je ipak pripremila iznenađenje. Tijekom finala Miss Universe 2015. Paulina Vega joj je u prijenosu uživo darovala cvijeće i zagrljaj sa što brži oporavak, a lijepu gestu je publika oduševljeno prihvatila - gotovo čitava dvorana bila je na nogama, a mnogi su pustili i suzu.

No, čini se da nesreće i nezgode i nisu tako neobične na izborima za Miss kao što se u prvi mah čini.

"Ozljede i nepredviđene situacije nisu ništa neobično na izborima ljepote. Prije nekoliko godina Miss Kanade je slomila nogu pa je također na svjetski izbor putovala njezina pratilja. Na izboru Miss Universe 2013. U Moskvi predstavnica Kosova nije mogla putovati jer nije dobila vizu pa je Kosovo tako ostalo bez svoje predstavnice", rekla nam je Ivana Delač Đolo, bivša Miss, danas direktorica odnosa s javnošću Direkcije Miss Universe Hrvatske, dodajući da je čitava ova godina za Miss Universe bila turbulentna.

"Naime Miss Paragvaja je išla na izbor kao 1. pratilja jer prava misica očekuje bebu, a Direkcija Miss Universe Hrvatske prvi se put se našla u situaciji da također na izbor ne putuje pobjednica natjecanja već njezina pratilja", rekla je Delač Đolo.

"'Direkcija Miss Universe Hrvatske na svjetski izbor šalje svake godine lijepe djevojke, pobjednice hrvatskog izbora koje na Miss Universe putuju potpuno pripremljene. Pripremaju se svakodnevno vježbajući u teretani, usavršavajući engleski jezik, a Marija Kraljević vodi računa i o najsitnijem detalju priprema. No moramo biti svjesni i lobija svjetskih sila te marketinški interesantnih tržišta. Kad uzmete u obzir da na natjecanje dođe preko osamdest prekrasnih djevojaka iz cijelog svijeta, obrazovanih koje znaju po nekoliko stranih jezika svjesni ste da apsolutno svaka od njih može pobijediti i da ne postoji ona najljepša. Tada se uzimaju i drugi kriteriji u obzir, popularnost izbora u zemljama kandidatkinja, doseg publike, gledanost jer je svim sponzorima i partnerima svjetskog izbora vro važno biti dostupan i viđen u što više zemalja svijeta'', objašnjava Ivana Delač Đolo put do pobjede.

"Zemlje poput Filipina ili Venezuele, Kolumbije imaju impozantan broj fanova i gledatelja, televizijski prijenosi i livestreaminzi izbora obavezna su stvar u većini zemalja. Auditorijum u dvorani je velik i svi navijaju za svoju predstavnicu. Neke djevojke se pripremaju preko godinu dana, ne skrivaju svoje estetske korekcije koje su ih dovele do savršenstva, žive svoj san - postati Miss Universe", dodaje Delač Đolo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.