Miss Engleske planira postati prva kraljica ljepote koja je otišla u svemir

Foto: Profimedia

RANIJE ove godine Jessica Gagen službeno je okrunjena za Miss Engleske, a 2023. će se kandidirati za Miss svijeta, ali njezine ambicije su puno veće od toga.

Studentica zrakoplovnog inženjerstva oduševila je suce još u listopadu kada je podijelila svoje planove da postane potpuno obučena astronautkinja i inspirira druge žene da nastave karijeru u STEM-u. Jessica je već ušla u povijest kada je naslov Miss Engleske osvojila kao prva crvenokosa pobjednica natjecanja, a sada želi biti prva kraljica ljepote koja je otišla u svemir.

Jessica je trenutno zaokupljena završavanjem magisterija na Sveučilištu u Liverpoolu i natjecanjem za titulu Miss svijeta na proljeće 2023., a kad jednom završi s tim, nada se da će postati Miss Universe i otići u svemir. Čim dobije diplomu, Jessica će se prijaviti da postane astronautkinja i jednog dana školuje djecu s Međunarodne svemirske postaje.

Želi inspirirati druge djevojke

"Nadam se da će osvajanje titule Miss Engleske, kao i moja strast prema zrakoplovstvu, pokazati djevojkama da mogu slijediti svoje snove i ciljeve i biti što god žele. Moja diploma inženjerke otvara mi toliko vrata i nadam se da ću se jednog dana prijaviti na Europsku svemirsku agenciju kako bih slijedila svoj san", rekla je Gagen, piše LADbible.

"Voljela bih jednog dana otići u svemir i na pravom sam putu. Nakon što steknem diplomu, morala bih odraditi tri godine u industriji i onda se mogu prijaviti da postanem astronautkinja. Moj san bi bio posjetiti Međunarodnu svemirsku postaju, educirati djecu iz svemira i napraviti STEM sadržaj ondje gore kao što je to učinio Tim Peake", dodala je.

"Inženjerstvo je industrija kojom dominiraju muškarci i želim educirati djecu o različitim inženjerskim ulogama i pokazati da i žene mogu raditi u STEM-u", poručila je ambiciozna misica.

Često objave na društvenim mrežama posvećuje obrazovanju o svemiru

Pobjednica izbora redovito objave na društvenim mrežama posvećuje obrazovanju o svemiru i potiče svoje obožavatelje da vjeruju u sebe. Tako je ovaj tjedan Jessica je podijelila svoju fotografiju iz Nacionalnog svemirskog centra.

"Jeste li znali da nikada nijedna žena nije hodala Mjesecom, a samo oko 10% svih astronauta bile su žene? Prošli tjedan razgovarala sam s kolegicom o istoj temi - opisala mi je kako je osjetila nevjericu svojih vršnjaka kad im je rekla da želi biti astronautkinja kad odraste, jednostavno zato što je djevojka!" napisala je u opisu objave.

"Samo sam htjela objaviti kratku poruku svim djevojkama koje se suočavaju s nevjericom - vi to možete. Apsolutno ste sposobne postati astronautkinje, iskoristiti STEM karijeru i iskoristiti svoje vještine za ostvarenje svog sna. Jedina osoba u koju trebate vjerovati ste vi same", dodala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.