Milanović došao na premijeru filma Svemu dođe kraj, pojavila se i Ivana Kekin

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Na zagrebačkoj premijeri novog filma Rajka Grlića, Svemu dođe kraj, pojavio se i predsjednik Zoran Milanović.

Milanović je pozirao s redateljem Grlićem.

Na premijeri je bila i Ivana Kekin, kandidatkinja stranke Možemo za predsjednicu Hrvatske, sa suprugom Milom Kekinom.

Milanović i filmovi

Milanoviću ovo nije prvi put da se pojavio na premijeri nekog domaćeg filma. U veljači je sa suprugom Sanjom došao na premijeru filma Slatka Simona, također u zagrebački Kaptol Boutique Cinema.

"Proveo sam puno vremena u kinu. U onim zagrebačkim kinima 70-ih i 80-ih koja su imala onako uniformirane redove stolaca i svi su smrdjeli na isti način. Romanija kino mi je bilo najdraže, gledao sam tamo svoj prvi film Osveta zelenog obada, Brucea Leeja u kojem je on imao sporednu ulogu. Imali su većinom drvene stolce i bilo je mišomora za potrovati toliko štakora", rekao je u jednom intervjuu za HRT.

Za film Independence Day kazao je da je riječ o "briljantnoj produkciji, ali o grbavoj priči koja nije ni za pametnu djecu". Kad je Ružne, prljave i zle pogledao u dobi od 20 godina, dodao je, ostao je "paraliziran koliko je to dobro". Za Leoneov film Bilo jednom u Americi kazao je da je veličanstven: "One scene s Brooklyna, u vrijeme Pesaha, dakle one 'masovke' su bolje od Kuma u tom smislu. Čudo, čudo."

Za filmove Kad budem mrtav i beo, Zaseda Žike Pavlovića i Jutro Puriše Đorđevića kazao je da su "filmovi veći od života". U tom smislu spomenuo je i film Rondo Zvonimira Berkovića. Za Gruntovčane je rekao da su produkcijsko remek-djelo i da su superiorni Malome mistu koje mu je osobno draže jer je podrijetlom Dalmatinac. Za Kusturicu, Zafranovića, Paskljevića i ostale iz "praške škole" kazao je da su dobri autori. 

Priča prema romanu Miroslava Krleže

Kao inspiracija za filmsku priču, Grliću i koscenaristu Anti Tomiću poslužio je roman Miroslava Krleže Na rubu pameti. Tridesete godine prošlog stoljeća, u kojima je smješten taj roman, vratile su se u okrutno sličnoj verziji kapitalizma, beskrupulozne pohlepe i nasilja.

"I dok film govori o dva paralelna svijeta, o svijetu kapitalističkih grabežljivaca koji imaju i državu, i crkvu, i policiju i sud za sebe, i svijetu sirotinje za koju nema ni pravde ni utjehe. Upravo između te dvije krajnosti u kojima živimo smještena je druga okosnica filma, ljubavna priča sredovječnog para. Nakon dugih godina razdvojenosti, nevolja ih ponovo spaja. Njihov intimni odnos i vrlo osobna borba protiv moćnog čovjeka linija je vodilja ove priče", stoji u opisu.

U filmu glume Živko Anočić, Jelena Đokić, Boris Isaković, Janko Popović Volarić, Emir Hadžihafizbegović, Ksenija Marinković, Marina Redžepović, Srđan Grahovac, Anjela Nedyalkova i Katarina Bistrović Darvaš. Film je snimljen u u koprodukciji Hrvatske, Bugarske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Bosnei Hercegovine i Turske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.