Mihael se na Klisu susreo s djecom koja boluju od reumatoidnog artritisa

Foto: Marko Lorenzo Blaslov

MIHAEL STRLE ovog je vikenda na tvrđavi Klis imao doček koji će pamtiti cijelog života.

Tamo su ga dočekali članovi udruge Remisija, djeca oboljela od reumatoidnog artritisa, bolesti o kojoj Mihael želi osvijestiti javnost u svom projektu Korak iznad. U tom projektu ga podržavaju Lidl Hrvatska, kao glavni sponzor, te Xiaomi Hrvatska i Hrvatski TelekomNa Indexu možete pratiti sve o njegovoj 60-dnevnoj avanturi osvajanja najviših planinskih vrhova Hrvatske.

 

Mihaela su oduševili pozitivna atmosfera i broj ljudi koji su ga dočekali.

"Klis je predivno mjesto, nikad ranije tamo nisam bio i zaista me oduševilo. Susret s djecom je bio također predivan, bilo je oboljele djece, ali i njihovih prijatelja. Imali su puno pitanja o opremi koju nosim, a posebno me oduševilo kad sam čuo da neki od njih govore da će i oni jednog dana krenuti na planinu. To je taj inspirativni dio cijele priče koji mi je zaista jako bitan", naglašava.

S djecom je porazgovarao i o njihovom stanju, odnosno tijeku bolesti te su razmijenili dojmove.

"Svi su na jako dobrim terapijama tako da su mi rekli da nemaju bolova, što mi je bilo jako drago čuti. Roditelji te djece su divni ljudi. Ispitivali su me o tijeku moje bolesti, razmijenili smo iskustva. Pohvalili su i projekt te rekli da njima i njihovoj djeci to jako puno znači", sretan je Mihael koji svoj put ovih dana nastavlja dalje prema Omiškoj Dinari.

"Mihael je inspirirao djecu i pobudio im duh"

Koliko je Mihaelov projekt važan za ovu djecu potvrđuje i predsjednik udruge Remisija, Neno Horvat.

"Svima je bilo izuzetno zanimljivo čuti s kakvim se sve Mihael situacijama susretao tijekom svog dosadašnjeg puta, ali ono što je još bitnije, na djecu je djelovalo prilično inspirativno. Naime, svi su poželjeli fotografirati se s Mihaelom i počeli su razgledavati tvrđavu, što inače zasigurno ne bi s obzirom na svoje zdravstveno stanje i ograničenost u kretanju. Po tome možemo zaključiti da je Mihaelovo iskustvo djelovalo inspirativno", kaže on.

Horvat naglašava da je upravo to pobuđivanje duha kod djece oboljele od reumatoidnog artritisa veoma važno.

"Taj duh, uz medikamentoznu terapiju i kretanje važan je čimbenik pri stanju remisije, odnosno mirovanja bolesti", zaključuje.

Mihaela namjeravaju dočekati i u Dubrovniku, pri samom kraju njegovog puta.

Sadržaj omogućuju Lidl HrvatskaXiaomi Hrvatska i Hrvatski Telekom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.