Melaniju Trump napali zbog omiljenih cipela: "Šalje lošu poruku"

Foto: Guliver Image/Getty Images/Fah

AMERIČKI magazin Newsweek pozabavio se cipelama koje nosi Melania Trump, ali i ostale ženske članice obitelji Trump. S obzirom na to da je slavni dizajner štikli Christian Louboutin jednom izjavio da njegov posao nije zadovoljavanje žena, već muškaraca, Newsweek se zapitao nosi li Melania štikle samo zato da bi zadovoljila svog muža Donalda Trumpa.

Stoga su Melaniji, ali i drugim članicama predsjedničke obitelji uputili kritiku što ih se u javnosti gotovo ne može vidjeti u drugoj obući osim u cipelama s vrtoglavo visokim potpeticama.

"Iako vrtoglavo visoke potpetice trenutno nisu u modi, za Melaniju, Ivanku i Trumpove snahe, omiljena cipela Carrie Bradshaw nikada nije izašla iz mode. Ženska pratnja vođe slobodnog svijeta u javnost ne izlazi prije nego savije stopalo u nadnaravnu krivulju, koju su Mattelovi dizajneri odavno smislili za plastična stopala barbika. Žene iz obitelji Trump normaliziraju obuću namijenjenu za natjecanja ljepote, cipele koje prosječna žena ne može nositi nekoliko sati nakon vjenčanja, pa prije nego ih odbaci zajeca i masira bolna stopala", piše magazin.

Modni urednik i kritičar Andre Leon Talley je dugogodišnji prijatelj prve dame Amerike, a potvrdio je da je se zaista rijetko može vidjeti u cipelama s ravnim potplatima. Čak ni niske potpetice ne dolaze u obzir.

Prema njegovim riječima, Melania se naviknula na visoke potpetice od mladih dana, a u njima izgleda dobro.

"One stvaraju visoku, skoro idealnu elegantnu siluetu. To je cipela koja prkosi gravitaciji i riskantna je, jer možete slomiti gležanj. Međutim, ove žene su svladale nošenje štikli, jednom kad to svladaš imaš memorirano kako ih nositi i ne možeš pasti", tvrdi on, no priznaje da će se Melania prije ili kasnije morati izuti iz njih.

Omiljeni modeli su joj "So Kate" spomenutog Christiana Louboutina s potpeticom od 12 centimetara te Casadei modeli s čeličnim potpeticama od 10 centimetara. Talley je otkrio da je prije dolaska u Bijelu kuću nabavila 22 para štikli s potpisom omiljenog dizajnera Carrie Bradshaw, Manola Blahnika.

Sve te cipele na crnoj su listi ortopeda jer uzrokuju probleme sa stopalima. Newsweek zaključuje da su vrtoglave štikle simbol muške moći te slabosti konzervativnih žena u patrijarhalnom okruženju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.