Matija Cvek i bend izbacili live izdanje četiriju pjesama, poslušajte kako to zvuči

Foto: Press

Lagani predah od ljetnih vrućina ovog srpnja nude Matija Cvek i njegov bend The Funkensteins s mini EP-jem Live session koji je od danas dostupan na svim digitalnim servisima.

Ovaj live EP ukupno sadrži četiri pjesme od kojih su Golo tijelo, Znat će kralj i Hvala s aktualnog i Porinom nagrađenog albuma Vile se ovdje igraju. 

Četvrta pjesma, Potraži me u jeseni, datira s početka Matijine karijere, a njemu je izuzetno posebna jer ju je pisao sa svojom bakom Majom Cvek. Uz Matiju, na klavijaturi je Tomislav Mihaljević i beatboxer Filip Rušin.

Pridružuje mu se sastav The Messengers

Na Cvekovom novom glazbenom putovanju pridružio mu se i sastav The Messengers u pjesmi Hvala. Ovaj sastav njeguje acappella način pjevanja i bilježi brojne nastupe izvan Hrvatske, a ostvarili su i dva prva mjesta na natjecanjima vokalnih sastava. Za zadnji album koji je izdan 2020. godine bili su nominirani za nagradu Porin u kategoriji najboljeg albuma popularne duhovne glazbe.

Matija najviše voli pjevati uživo

"Jako volim muziciranje uživo i mislim da svaki glazbenik najviše uživa upravo u tome. Pokušali smo malo približiti live sessionom našoj publici to uživanje, nadam se da smo uspjeli. Plan nam je napraviti još jedan do kraja godine, možda snimimo i pjesme koje sam pisao za druge. Hvala sastavu The Messengers koji su svojim vokalima predivno upotpunili pjesmu Hvala i dali joj novu dimenziju", rekao je Matija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.