Maratonskim koncertom u Rijeci obilježena završnica Europske prijestolnice kulture

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

MARATONSKIM nastupom riječkih bendova, pod nazivom EPK, ciao, ciao, ciao!, u petak navečer, bez publike, s prijenosom putem društvenih mreža, obilježena je završnica projekta Europske prijestolnice kulture.

Zbog epidemioloških mjera publika nije smjela biti na koncertu, ali je mogla pratiti događanje od 19:30 do 23:30 putem videostreama. Uz nastupe Borisa Štoka te grupa The SIIDS, My Buddy Moose, En Face, Grad, Neno Belan & Fiumens i Let 3 priređeni su razgovori s brojnim akterima projekta EPK koji su sudjelovali u organizaciji i provedbi različitih programa tijekom 2020., ali i u pripremnim godinama. 

Projekt Europske prijestolnice kulture 2020. godine je Rijeci i irskom Galwayu zbog pandemije covida-19 produljen na razdoblje do 30. travnja 2021.

Koncerti u sklopu EPK-a, ciao, ciao, ciao! održani su u Exportu. U kratkim pauzama između nastupa novinari Dražen Zima i Lena Stojiljković razgovarali su s organizatorima projekta EPK, umjetnicima i predstavnicima dijela partnerskih institucija, podsjećajući na neke od važnijih gledišta projekta EPK i mnoge realizirane programe.

Razgovaralo se o programu volontiranja u kulturi, festivalu Toboganu koji je izrastao u Dječju kuću, o programima koji su aktivirali građanske inicijative i razbudili život u malim zajednicama susjedstava.

Tema razgovora bili su i murali nastali u Rijeci tijekom godine EPK-a, program trajnih skulptura i instalacija u okviru Lungomare Arta, prisjećanje na festival Porto Etno, izgrađena infrastruktura za kulturu te edukativni programi i sveučilišni studiji proizašli iz projekta EPK. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.