Maknuo cigle iz zida, a iza njih ga je dočekao prizor koji bi prestrašio mnoge

Foto: Facebook

NIKOME nije svejedno kad čuje tajanstveno zujanje iz svog zida, a tako je bilo i vlasnicima ove kuće. Srećom, za pomoć su se obratili stručnjaku iz organizacije The Bartlett Bee Whisperer koji se bavi spašavanjem i premještanjem pčela u Tennesseeju, Arkansasu i Mississippiju. 

Pčele su se, naime, uspjele uvući u zid i u njemu izgraditi golemo gnijezdo koje je iznenadilo i profesionalce pa su cijeli postupak spašavanja pčela fotkali i dokumentirali na svojoj Facebook stranici. 

Njihovu je objavu u samo nekoliko dana lajkalo preko 50 tisuća ljudi, a podijeljena je više od 70 tisuća puta. 

"Svako toliko dobijem poziv od kojeg mi se zgrči želudac. Nekad se pčele nalaze na velikoj visini, a nekad se radi o ciglama. Uvijek se trudim minimalno ometati pčele kad ih selim iz neke zgrade, a osobito ne volim uklanjati cigle. Što ako se sve sruši? Hoće li saće biti oštećeno jednom kad maknem cigle? Koliko god sam se pribojavao, bilo je predivno vidjeti ovu košnicu, a vlasnik je bio više nego sretan kad sam ih uklonio", opisao je stručnjak. 

"Saće, srećom nisu bile pričvršćene za cigle, a ovo je jedan od najvećih komada saća koje sam vidio u životu. Na dnu sam pronašao čak 13 matica", navodi on.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.