Luksemburški političari na NATO summit došli u avionu s lubanjom. Evo o čemu se radi

Foto: Twitter

Kada su premijer Luksemburga Xavier Bettel, ministar vanjskih poslova Jean Asselborn i ministar obrane François Bausch stigli u glavni grad Litve Vilnius na NATO summit, okupljeni novinari i fotoreporteri bili su iznenađeni kada su na zrakoplovu iz kojeg su političari izlazili vidjeli crvenu lubanju. Ispod lubanje nalaze se četiri slova (DM - MM).

Posudili avion

Naime, iako su se mnogi zabrinuli čemu lubanja i što znače ta slova, objašnjenje je vrlo jednostavno - luksemburško izaslanstvo na summitu NATO-a doletjelo je u Vilnius avionom koji je nedavno koristio Depeche Mode na svojoj svjetskoj turneji. 

Istim avionom se koriste članovi popularnog benda koji na svojoj posljednjoj turneji promoviraju novi album Memento Mori, pa zbog toga ispod lubanje stoje slova DM - MM. 

Bend ovim zrakoplovom u sklopu turneje putuje oko svijeta. Prvi koncert u sklopu svjetske turneje održan je u Sacramentu, a bend ima zakazane datume i ove i sljedeće godine diljem svijeta.

Kako je došlo do toga da se političari voze istim avionom kao i bend? Naime, luksemburška vojska pokušala je rezervirati let preko Europskog zapovjedništva zračnog prometa, ali većina zrakoplova bila je zauzeta pa su odlučili unajmiti avion Depeche Modea koji je slučajno bio slobodan zbog pauze između koncerata, piše luksemburški RTL.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.