Ljubavni život Ruperta Murdocha: Treću ženu oženio samo 17 dana nakon drugog razvoda

Foto: EPA

BUDUĆI da su jedna od najpoznatijih obitelji na svijetu, ne iznenađuje što su Murdochovi bili fokus mnogih knjiga, članaka i dokumentaraca. Prije dvije godine izašao je i dokumentarac pod nazivom Uspon dinastije Murdoch (The Rise of the Murdoch Dynasty) u tri dijela, koji opisuje profesionalni život Ruperta Murdocha i njegove obitelji te medijski konglomerat koji je stvorio u svojih više od 60 godina karijere.

U tom dokumentarcu prikazan je i dio Rupertova privatnog života, posebice dijela kada se oženi 38 godina mlađom Wendi Deng. Naposljetku, i od nje se razveo te oženio Jerry Hall, s kojom također neće dočekati kraj svog života. Jučer je potvrđeno da se Rupert razvodi od Jerry nakon šest godina braka.

No krenimo redom. Rupert Murdoch četiri puta se ženio i ima šestero djece, a ovo su sve žene koje su osvojile srce medijskog mogula.

Patricia Booker 

Patricia je bila stjuardesa i model robne kuće iz Melbournea. S njom je bio oženjen od 1956. do 1967. godine. Vjenčanje je održano u Australiji kada je on imao 25 godina. Nakon dvije godine braka dobili su kćer Prudence, koja je trenutno direktorica jednog medija.

Anna Maria Mann

Iste godine kada se razveo od Patricije, Murdoch se oženio novinarkom i spisateljicom koja je rođena u Škotskoj i 13 godina je mlađa od njega. Par se razveo 1999. godine i to je Rupertov najdulji brak. Anna Maria i Murdoch u braku su dobili troje djece - Elisabeth, Lachlana i Jamesa. Nakon njihovog razvoda Anna se udala za financijaša Williama Mana samo šest mjeseci poslije.

Anna je svojedobno hvalila Ruperta kao "vrlo dobrog i modernog čovjeka", a nakon razvoda je rekla: "Počela sam misliti da je Rupert Murdoch kojeg sam voljela odavno umro. Možda sam bila zaljubljena u ideju da još uvijek budem zaljubljena u njega. Ali Rupert u kojeg sam se zaljubila ne bi se ovako ponašao."

 

Wendi Deng

Wendi je oženio samo 17 dana nakon što se razveo od prethodne supruge. Ona je poput Ruperta medijska mogulica, a mlađa je od Murdocha čak 38 godina. Njihov brak trajao je do 2013. godine, a tijekom njega dobili su dvoje djece - Grace i Chloe.

Rupert je kao razlog razvoda naveo "nepovratni krah u braku koji je trajao više od šest mjeseci". 

Jerry Hall 

Ona je model i glumica koja je rekla "da" Rupertu 2016. godine u Londonu. Ceremonija je održana tjedan dana prije Rupertova 85. rođendana. Zaručili su se četiri mjeseca nakon što je njihova veza izašla u javnost. Nisu imali djece. Inače, Jerry je više od 20 godina bila u vezi s frontmenom Rolling Stonesa Mickom Jaggerom, s kojim ima četvero djece. Njezino vjenčanje s Jaggerom smatra se pravno nevažećim. 

Vijest o razvodu Jerry i Ruperta šokirala je mnoge jer je par još prošle godine na proslavi Murdochovog 90. rođendana izmjenjivao nježnosti pred kamerama. Hall je od Murdocha mlađa 26 godina. Murdochov glasnogovornik odbio je komentirati navode, dok su suradnici Jerry Hall bili nedostupni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.