Lizzo: Ja sam standard ljepote

Foto: Profimedia

AMERIČKA pjevačica i reperica Melissa Viviane Jefferson, poznatija kao Lizzo, na Instagramu je objavila snimku koja je nastala nakon što se otuširala. Pozirala je u kućnom ogrtaču, raspuštene kose i bez šminke.

"Upravo sam završila s tuširanjem i obavila sam svakodnevnu rutinu. I znate što sam shvatila? Jebeno sam prekrasna. Ja sam standard ljepote", rekla je Lizzo u videu.

"Žao mi je što vas moje savršeno lice i tijelo vrijeđaju. Ne mogu si pomoći, Božja sam miljenica", dodala je reperica u opisu objave. Pratitelji na društvenoj mreži su joj poručili da je "apsolutno predivna" i "jako pozitivna osoba". 

"Nastavi ovako. Prekrasna si, imaš tako čistu i lijepu kožu. Blistaš bez šminke, čudesna si. Tvoja pozitivnost će uvijek pobijediti negativnost drugih", poručili su reperici u komentarima. 

Lizzo i inače objavljuje fotografije i snimke kojima želi ukazati na negativne efekte društvenih mreža i nametnute standarde ljepote. Na društvenim mrežama često dijeli i svoje golišave fotografije te tako, kaže, pokušava promovirati pozitivan stav prema svim oblicima i veličinama tijela.

Jednom je prilikom pred kamerama pokazala svoje tijelo iz različitih kuteva pa poručila: "Suprotno od onog što vidimo na Instagramu, stvarna tijela ne izgledaju savršeno iz različitih kuteva."

@lizzo

Lookin good from every angle 🤷🏾‍♀️

♬ bodies that look like this also look like this - mary

"Moje tijelo se mijenja, no ja ću ga voljeti iz svakog kuta", poručila je.

Tko je Lizzo?

Lizzo je američka glazbenica koja je karijeru započela u hip hop glazbi. Godine 2019. postigla je velik uspjeh objavljivanjem svog trećeg studijskog albuma Cuz I Love You, koji je zauzeo četvrto mjesto ljestvice Billboard 200.

Osim toga, njezin singl Truth Hurts iz 2017. postao je viralni hit. Dospio je na vrh ljestvice Billboard Hot 100 i postao najduže vodeća solo pjesma reperice. Lizzo je te godine dobila osam nominacija za nagradu Grammy, više od svih izvođača. 

Prethodno je objavila dva studijska albuma - Lizzobangers i Big Grrrl Small World, a prije dvije godine objavila je singl Rumors s repericom Cardi B. Prošle godine izdala je četvrti studijski album Special, a osim repanja i pjevanja, Lizzo se okušala i u glumi. Posudila je glas u animiranom filmu UglyDolls i pojavila se u kriminalističkoj dramskoj komediji Hustlers.

U jednom od intervju za magazin People američka pjevačica ispričala je i negativne strane svoje slave. Osvrnula se tada na aktualne standarde ljepote i objasnila kroz što je sve prolazila zbog svog tijela.

"Mislim da imam jako atraktivno tijelo. Ja sam body ikona i to svakim danom volim sve više i više. Možda za nekoga nemam idealan oblik tijela, kao što ni Kim Kardashian nije nečiji ideal, ali je stvorila neki novi standard ljepote. 

Bila sam ta smiješna, debela prijateljica. Slušala sam to stalno u srednjoj školi. Ili sam bila prijateljica koju će lupiti po stražnjici jer je velika. Ili sam bila velika nesigurna cura jer sam velika. Mislim da nisam jedina debela djevojka koja postoji. Želim da se riješimo tih etiketa koje nam lijepe", ispričala je Lizzo i dodala da je puno toga morala proći kako bi bila to što je danas.

"Velike žene pobjeđuju"

Zbog svojeg stava Lizzo je često naizlazila na kritike, na što se osvrnula tijekom dodjele nagrada MTV Video Music Awards u kolovozu prošle godine.

Dok je primala nagradu za hit About Damn Time u kategoriji Video For Good, u kojoj su nominirani spotovi s društveno relevantnom porukom, Lizzo je poručila:

"A sad za kučke koje su imale nešto za reći o meni u tisku. Znate što? Neću ništa reći. Uvijek me pitaju zašto ne uzvratim, zašto im ne odgovorim. Zato što, kučko, ja pobjeđujem. Velike žene pobjeđuju."

"Best revenge is your paper b*tch", citirala je još stih iz Beyonceine pjesme Formation.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.