LinkedIn izbrisao profil 14-godišnjem inženjeru koji počinje raditi u Space X-u

Foto: Instagram

KAIRAN QUAZI je 14-godišnjak koji je upravo diplomirao na Sveučilištu Santa Clara te uskoro počinje raditi u Space X-u, no za jednu je stvar ipak još premlad. 

Iako je dobio jedan od najprestižnijih poslova u svom području, budući inženjer Space X-a ipak ne smije imati profil na LinkedInu zbog svoje dobi. 

Stroga pravila  

Naime, iz LinkedIna nisu spremni promijeniti pravila o dobnom ograničenju, čak ni kada je u pitanju inženjer Starlinka. Kairan je izbačen s društvenog kanala te je primio poruku u kojoj se objašnjava da razlog leži u činjenici da ima samo 14 godina. 

Minimalna dob za pridruživanje LinkedInu je 16 godina, pa se čini da će Kairan morati pričekati dvije godine prije nego što se umreži na poslovnoj platformi unatoč tome što ima jedan od najtraženijih poslova u inženjerstvu. 

Nakon što je primio poruku s LinkedIna u kojoj je obaviješten o otkazivanju računa, Kairan se oglasio na Twitteru kako bi izrazio svoju frustraciju. 

"Nelogične, primitivne gluposti" 

Kao mladi profesionalac, objasnio je, stalno se susreće s ovakvim "nelogičnim, primitivnim glupostima".

"LinkedIn mi je upravo poslao ovu obavijest da brišu moj račun jer nemam 16 godina", napisao je inženjer uz screenshot poruke koju mu je LinkedIn poslao. 

"To su nelogične, primitivne gluposti s kojima se stalno suočavam", nastavio je i dodao: "Mogu biti dovoljno kvalificiran za jedan od najpoželjnijih inženjerskih poslova na svijetu, ali nedovoljno kvalificiran da imam pristup profesionalnoj platformi društvenih medija koja je ključna za moj karijerni put?" 

"LinkedIn pokazuje svima koliko su neke politike tehnoloških tvrtki regresivne", oštro je komentirao. 

No Kairan nije spreman popustiti te je zaključio svoju objavu zahtjevom da razgovara s "donositeljem odluka" u tvrtki koji bi mogao pomoći u rješavanju problema.  

Javili se iz LinkedIna 

U svojoj izvornoj poruci LinkedIn je pohvalio Kairanov entuzijazam, ali je istaknuo da se njihova politika ne može zaobići. 

"Uzbuđeni smo zbog vašeg entuzijazma, energije i fokusa. Jedva čekamo vidjeti što radite u svijetu", stoji u poruci koju je primio inženjer. 

"LinkedIn ima minimalnu dobnu granicu od 16 godina za sve članove. Budući da trenutno ne ispunjavate uvjet za dob za pridruživanje, ograničili smo vaš račun. Dobrodošli ste natrag na platformu nakon što napunite 16 ili više godina", napisali su. 

Društvena mreža navela je da su Kairanu vratili novac za njegovu premium pretplatu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.