Liječnice i sestre poziraju u bikinijima zbog seksističke studije

Foto: Instagram

LIJEČNICE i medicinske sestre ispunile su društvene mreže golišavim fotografijama nakon što je objavljena studija po kojoj je to neprofesionalno.

Studija pod nazivom Prevladavanje neprofesionalnih sadržaja na društvenim medijima među mladim vaskularnim kirurzima objavljena u časopisu Vaskularna kirurgija povučena je nakon što je kritizirana zbog svog seksističkog pristupa. U njoj se između ostalog zaključuje da su kirurginje koje poziraju u bikinijima ili provokativnim maskama za Noć vještica neprofesionalne.

Plod je rada sedam istraživača, od kojih je šest muškaraca, a oni su se pozabavili proučavanjem profila 480 diplomiranih medicinskih radnika, a tražili su obrasce neprofesionalnog ponašanja, bilo da je riječ o odijevanju, konzumiranju alkohola ili kontroverznih vjerskih i političkih sadržaja.

Studija zaključuje da su fotografije u donjem rublju, provokativni kostimi za Noć vještica i provokativno poziranje u badiću neprimjereno ponašanje.

Nakon što je studija izazvala burne reakcije, časopis ju je povukao, a autori su se ispričali.

Brojne medicinske sestre, liječnice i kirurginje pozirale su u kupaćim kostimima i uniformama kako bi pokazale svoje neslaganje. Pod hashtagom #Medbikini može se naći 20.000 fotografija medicinskih djelatnica iz cijelog svijeta.

Među njima su i fotografije medicinske sestre Mel Fidel iz San Diega.

 

"Ja sam i uvijek ću biti lokalna cura s Havaja. Plaža i ocean dio su onoga tko sam i što volim. Danas sam na plaži u dvodijelnom badiću i surfam. Uživam i u čaši crnog vina nakon dugog stresnog dana na poslu. Ali, to ne znači da sam nesposobna medicinska sestra", poručila je, prenosi Metro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.