Libertas film festival: Jim Sheridan nije zahtjevan kao Owen Wilson

IRSKI redatelj Jim Sheridan, do sada šest puta nominiran za filmsku nagradu Oscar, dobitnik je posebne festivalske nagrade "Tribute", koja se četvrtu godinu za redom, u sklopu Libertas film festivala, dodjeljuje istaknutim pojedincima iz svijeta filmske i kazališne umjetnosti.

Iako se nagađalo da bi ove godine Dubrovnik mogao posjetiti i Mickey Rourke, izgleda kako neće biti ništa od toga jer, nekoliko dana prije početka, PR festivala, Ranko Vučinić kaže kako nema nikakvih informacija o tome. No, potvrdio je dolazak Kristine Krepele, Zrinke Cvitešić, izraelske filmske dive Gile Almagor, direktora Sarajevo film festivala Mirsada Purivatre i mnogih drugih proslavljenih filmaša, kako regionalnih, tako i svjetskih.

"Dubrovnik je naviknut na zvijezde i njihove prohtjeve"

Među njima je i Jim Sheridan koji je poznat po svojim filmovima "Moje lijevo stopalo", koji je glumcima Danielu Day Lewisu i Brendi Fricker osigurao nagradu Oscar te "San o Americi", poluautobiografski film o obitelji irskih doseljenika koji pokušavaju uspjeti u New Yorku, a koji će biti prikazan i u Dubrovniku u nedjelju 28. lipnja kada će Sheridanu biti uručena i nagrada.

"Zaista nema nikakvih posebnih zahtjeva. U Dubrovnik dolazi s pratnjom, no još se ne zna o kome je točno riječ, ali znamo da će doletjeti redovnom avionskom linijom, s time da će se, naravno, vozit u najboljoj klasi", rekao je Ranko Vučinić i dodao kako gotovo sve zvijezde koje su dosad dolazile na Libertas film festival nisu imale posebnih zahtjeva. "Dubrovnik nikada nije imao problem zbog smještaja i usluge jer se radi o odredištu koje je naviknuto na dolaske zvijezda i njihove prohtjeve", objasnio je Ranko.

Owen Wilson tražio loptu na državni praznik

No, kao i uvijek, i ovdje postoji iznimka. Riječ je o Owenu Wilsonu koji je ipak imao posebna potraživanja. "Malo zahtjevniji od svih bio je prije nekoliko godina Owen Wilson koji je na državni praznik zatražio nogometnu loptu. Malo je bio problem nabaviti loptu na taj dan, ali snašli smo se i nabavili ju. Wilson je potom s Dubrovčanima na jednom igralištu zaigrao nogomet", ispričao je Vučinić. 

Ovogodišnji, peti po redu Libertas film festival, održat će se od 26. do 30. lipnja, a posjetiteljima nudi i projekcijama filmova pod zvjezdanim nebom. O pobjednicima će odlučivati  festivalski žiri, u kojemu, uz predsjednika Garetha Wigana, jednog od čelnika svjetski poznate filmske kompanije Sony Pictures International, sjedi i filmska i kazališna glumica Zrinka Cvitešić te Čedomir Kolar, producent Oscarom nagrađenog filma "Ničija zemlja".

I.M.L.
Foto: JLP, Libertas film festival

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.