Kuhari vinarije Trapan od danas u srcu Zagreba kuhaju najbolje istarske delicije

Foto: Index

ZAGREPČANI će narednih deset dana moći uživati u okusima Istre u srcu Zagreba.

Naime, od 4. do 14. travnja vrhunski chefovi vinarije Trapan: "Food & Wine Station Trapan", Lorena Božić i Ettore Vignandel, gostuju u Aperitivo baru u centru Zagreba, gdje će gosti moći kušati njihove gastronomske delicije sljubljene s finim vinima Trapan.

Lorena, rođena Puljanka, i Ettore, koji je podrijetlom iz Italije, rade kombinaciju istarske i talijanske kuhinje, bazirane isključivo na sezonskim namirnicama. Svakog dana posluživat će se ručak i večera tijekom kojih će gosti moći uživati samo u njihovim jelima i Trapan vinima.

Na meniju će se tako naći brojne delicije - od namaza od pileće jetre, tartara od tune ili juhe od šparoga preko crnih špageta s ježincem, rižota s ciklom i kozjim sirom, pa sve do bakalara alla vicentina ili teleće obrazine u Teranu. Svakog dana na meniju će se naći i "dnevni kolač".

"Na meniju su stvari koje se rade isključivo kod nas, tako da je to ovo izvrsna prilika za ljude koji nisu bili kod nas, u vinariji u Istri, da isprobaju drugačiju vrstu hrane i dožive novo, jedinstveno iskustvo. Čitava ideja ovog eventa bila je dovesti dašak Istre u srce Zagreba s prvim zrakama sunca te predstaviti naša jela i vina u prekrasnom ambijentu, uz također vrhunsku uslugu Aperitivo bara", kažu za Index iz vinarije i restauranta Trapan te pozivaju sve Zagrepčane da im se pridruže u ovom vrhunskom gastro događanju.

Inače, Food & Wine Station Trapan - degustacijska sala s restoranom nalazi se u sklopu vinarije u Šišanu, selu udaljenom od Pule desetak kilometara.

Vlasnik Bruno Trapan u priču s vinima krenuo je 2004. godine, doslovno iz jedne garaže u centru Pule u kojoj je bila smještena njegova prva vinarija, nakon što je od djeda naslijedio mali hobistički vinograd. Prvi je u Istru doveo syrah, do tada neuobičajenu sortu za to podneblje, a danas iz njegove moderne vinarije u Šišanu izlazi osam etiketa vina koja se piju od SAD-a do Japana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.