Kuhanje, humoristične serije i realityji: Evo što će se ove jeseni vrtjeti na TV-u

Foto: Press/Igor Soban/PIXSELL

KAO i svake godine u ovo vrijeme, televizije lagano nabrijavaju gledatelje na jesensku shemu koja je uobičajeno nakrcana hitovima koji bi trebali privući što veći broj gledatelja. 

Naravno, u prvom redu ovdje govorimo o komercijalnim televizijama, koje u utrku ulaze s provjerenim sadržajima za mase, dok je HRT tu da na svoja četiri kanala zadovolji i one manje popularne prohtjeve sadržajima kakvi se od javne televizije i očekuju. Međutim, dok su komercijalne televizije najavile što nas čeka, HRT to još uvijek nije učinio, već samo znamo da s jesenskom shemom započinju 20. rujna. 

Bilo kako bilo, pogledajmo što su za ovu jesen pripremile Nova TV i RTL. 

Nova TV

Nova u borbu za gledatelje ulazi s dva zicera - Supertalentom i MasterChefom. Mimo klasičnih najava da nas očekuje "vrlo uzbudljiva sezona Supertalenta", nismo dobili previše informacija, ali nitko ni ne očekuje da će se dobitni recept znatno mijenjati. Kandidati će pjevati, a gledatelji natezati u komentarima oko toga je li sve namješteno samo zato što njihov kandidat nije prošao.  

MasterChef će unijeti neke novine, pa će u iduću sezonu ući s novim žirijem, koji čine Damir Tomljanović, Stjepan Vukadin i Melkior Bašić.

Budući da ovo nije kritika, već samo najava, reći ćemo da imamo novi sitcom naziva Bogu iza nogu i da će, barem sudeći prema najavama, najviše profitirati oni koji su oduvijek smatrali da Hrvati imaju briljantne humoristične serije. Njih će obradovati i vijest o novoj sezoni serija Dar Mar i Lud, zbunjen, normalan.

 

Što se pak filmova tiče, Nova TV pripremila je niz hitova, kao što su Joker, Godzilla: Kralj zvijeri, Zvijezda je rođena, Bohemian Rhapsody, Oceanovih 8, Ad Astra i mnogi drugi. 

Naravno, tu su i informativni sadržaji, kao što su IN Magazin i Provjereno, ali i prijenosi kvalifikacijskih utakmica za SP u Kataru 2022., pa ćemo domaću ekipu pratiti kroz tekme do kraja godine, a tu su i popratne emisije iz studija.    

RTL

RTL se specijalizirao za zabavu, koja je, recimo to tako - specijalna. Naime, već po samim nazivima njihovih hitova znate o kakvim je emisijama riječ i ništa vas od toga ne bi trebalo posebno iznenaditi, jer fokus je razumljivo prebačen na ono što njihovi gledatelji žele.

Tu je 14. sezona Večera za pet na selu, treća sezona Superpara i druga sezona Braka na prvu. I što god mislili o tome, to su hitovi i nema toga što mi, ili bilo tko drugi, može napisati, a da se ne pretvori u još jedno dozlaboga dosadno naricanje oko kvalitete. Jedni se svađaju oko hrane, drugi oko veze, a treći ulaze u brak sa strancima jer... To je zabavno. 

I RTL ima svoju humorističnu seriju koja je ušla u novu sezonu, a riječ je o Blago nama s Enisom Bešlagićem, Žarkom Radićem, Hristinom Popović, Tarom Rosandić, Filipom Križanom i Zlatanom Zuhrićem, a oni koji su imali prilike pogledati, znaju o kakvom je tipu serije riječ. Inače, od kraja kolovoza gledatelji na drugom RTL-u već prate novu sezonu serije Novak.

Od ostalih serija tu su 9-1-1, reality Zlatna groznica, Brzi i glasni te Goli i prestrašeni. Posljednji koncept mogao bi biti zanimljiv jer radi se o kandidatima koji su na lokacijama ostavljeni bez hrane i odjeće i moraju preživjeti 21 dan. Iako su kritike showa bile odlične, postoje kontroverze oko toga koliko je show realan, jer neki su kandidati otkrili da lokacije nisu izolirane kao što je prikazano, ali i da je bilo slučajeva u kojima se kandidatima pomagalo, iako to nije prikazano.  

Najavljen je i povratak showa Ma lažeš, u kojem Rene Bitorajac (voditelj) te Luka Bulić i Jan Kerekeš (kapetani) razotkrivaju laži i tajne poznatih.

Svakako će biti zanimljivo vidjeti kako izgleda domaća verzija izuzetno popularnog showa The Price is Right, koji se prikazuje u više od 40 zemalja svijeta, a u SAD-u je jedna od najdugovječnijih emisija. Uglavnom, domaća se inačica zove Dođi, pogodi, osvoji, a ideja je da natjecatelji pokušavaju odgonetnuti pravu cijenu raznoraznih artikala i pritom osvojiti novac i nagrade. Hoće li ovaj format zaživjeti kod nas, vidjet ćemo. 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.