Ksenija Marinković o zlostavljanju: Učili su me da je moja sramota ako netko pokuša

Foto: Igor Kralj/Pixsell

KSENIJA MARINKOVIĆ se gostujući u programu N1 televizije osvrnula na regionalni pokret pod sloganom Nisam tražila. Naime, neki profesori su suspendirani zbog prijava za seksualno zlostavljanje. 

"Kao studentica sam imala takvih iskustva, ali sam imala toliko poštovanje i strah prema profesorima da sam od toga bježala da njega ni sebe ne uvrijedim. Sve je to bilo decentno, nisam bila u situaciji da sam morala ozbiljnije odbijati. Nikad nisam pala ispit zbog toga", ispričala je glumica i dodala da nikad nije dobila nemoralnu ponudu za posao. 

"Mislim da sam nekako jasno davala do znanja da nisam materijal za to. Ima puno okrutnijih sredina nego što je ova. Mislim da mi živimo pod finom kapom, staklenim zvonom, jer ovo što se događa okolo, puno je okrutnih stvari i ozbiljnih problema. Žene to nikad ne prijavljuju. To je donedavno bila tvoja sramota, i mene su učili kao malu da je moja sramota ako netko nešto pokuša. U moje vrijeme anksioznost je bila zabranjena, o tome se nije otvoreno govorilo kao sada, sve je bila sramota. Teško se to rješavalo i bilo je puno stigme oko toga", ispričala je Ksenija. 

"Ako sebe promatraš kao jako moćnog i velikog, to je odgoj", dodala je. Za kraj je rekla kako sebe ne smatra glumačkom divom, kao niti bilo koga drugoga.

"Uvijek sam imala problem s tim što znači diva, niti imam silne milijune niti neko čudesno ostvarenje. Postoje filmske dive, ali za to je potrebno baviti se time", rekla je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.