Kršćani napali Netflix zbog "blasfemične" serije. Serija uopće nije Netflixova

Foto: Amazon Prime

NOVA serija Amazon Primea "Good Omens" izazvala je bijes američke kršćanske inicijative Return To Order (Povratak redu) pa su zbog niza blasfemičnih detalja uočenih u priči odlučili napraviti peticiju za ukidanjem serije.

Njihov šok se brzo i dobro primio i skupili su dvadeset tisuća potpisa, pritom se očito ne informiravši najbolje o tome tko seriju proizvodi pa su ukidanje umjesto od Amazona zatražili od Netflixa.

Više od 20 tisuća potpisa neloš je rezultat peticije pokrenute od strane inicijative koja nudi "moralna rješenja za ekonomsku krizu", a dio je Organizacije za kršćansku civilizaciju. U novom televizijskom hitu snimljenom po romanu Terryja Pratchetta i Neila Gaimana iz 1990. godine zasmetali su ih brojni detalji, prvenstveno to što "sotonizam čine normalnim".

Bune se, piše The Guardian, zato što Bogu u seriji glas daje žena, slavna glumica Frances McDormand. Antikrist je u seriji "normalno dijete", a serija trivijalizira razliku između dobra i zla. Umjesto Amazon Primea, pobunjenici su ukidanje serije zatražili od Netflixa, a autor serije "Good Omens" javno se našalio na njihov račun.

"Super mi je što će pisati Netflixu da bi ukinuli seriju. To dovoljno govori. To je predivno. Obećajte mi da im nećete reći", napisao je autor romana Neil Gaiman. Kritičarka Cheryl Morgan našalila se i na račun njihovih razloga za ukidanje: "Nemojte im reći da je Ona seriju poslala Amazonu."

Inače, riječ je o inicijativi koja je 2018. godine, između ostalog, organizirala protest protiv lanca sladoledarnica nazvanog Sweet Jesus ("slatki Isus").

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.