Kritičari uništili film čija je glumačka ekipa "teška" 90 milijuna dolara

Foto: Youtube/Instagram/Guliver Image/Getty Images

IAKO se očekuje da će drugi nastavak trilologije "50 nijansi" zaraditi manje nego prvi dio, tvorci filma "50 nijansi mračnije" ne zabrinjavaju se previše. Zarada prvog filma premašila je sva njihova očekivanja unatoč oštrim kritikama filmskih stručnjaka, a slična su predviđanja i za drugi dio.

Analitičari predviđaju da će nastavak zaraditi od 35 do 40 milijuna dolara prvog dana prikazivanja, što je skoro dva puta manje od zarade koju je ostvario prvi dio, piše Cinemablend. Kao jedan od razloga navode Valentinovo koje ove godine za premijeru filma pada na utorak, a koje je za prvi dio filma palo na subotu, te stoga očekuju manju posjećenost u kinima.

Dobar znak za tvorce filma je gledanost njihova trailera, koji je srušio rekord za najgledaniji trailer u prva 24 sata s brojkom od 114 milijuna pogleda.

 Mogli bi reći kako se glumci ne zamaraju previše s ovim brojevima, budući da se vrijednost Jamiea Dornana, koji u filmu glumi Christiana Greya, procjenjuje na tri milijuna dolara, dok se vrijednost glavne glumice Dakote Johnson penje i na pet milijuna dolara. U ovom nastavku svojim nastupom počastit će nas i Kim Basinger, čija se vrijednost procjenjuje na strmovitih 40 milijuna dolara.

Vrijednost ukupne glumačke postave filma procjenjuje se na strmovitih 92,5 milijuna dolara, piše Gobankingrates.

Sama autorica trilologije, E. L. James zaradila je 95 milijuna dolara od prodaju knjiga i to samo za razdoblje 2012. i 2013. godine, što ju je učinilo najuspješnijom autoricom fikcije za odrasle. Autorica je naknadno zaradila još 14 milijuna dolara u 2016. godini, što je dva milijuna više nego što je zaradila u 2015., piše Forbes.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.