Kreativci napokon došli na svoje: Dodjeljuje se nagrada za inovativnost

DA SE kreativnost i inovacija znaju i nagraditi dokazuje ova zanimljiva nagrada koja se dodjeljuje onima koji su najkreativniji i najinovativniji. Naime, danas su objavljena imena svih nominiranih za prestižnu nagradu. Nagrada za kreativnost i inovativnost dodjeljuje se u poslovnom i društvenom djelovanju i kao takva jedinstvena je u svijetu. Nagrađivanjem projekata i programa koje implementiraju kreativnost u poslovni sektor, udruga MRAK (koja dodjeljuje nagradu) želi ohrabriti društvo na drukčije obrasce razmišljanja i potaknuti primjenu kreativnosti u svakodnevnom korporativnom, društvenom te privatnom djelovanju.

"Drago nam je da smo Danom kreativnosti i inovativnosti potaknuli ljude"

Nagrada za kreativnost i inovativnost dodjeljuje se u devet različitih kategorija. Možda jedna od najzanimljivijih kategorija je ona koja nagrađuje najkreativnije u programu kreativne industrije u kojima su nominirani Startas (Borovo d.o.o.), Bruka (Grad Varaždin) te Ivana Žiljak (FotoSoft d.o.o.). Budući da su popularne tenisice Startasice ušle ponovo u modu, nagrada bi lako mogla pripasti baš Borovu.

"U udruzi MRAK oduševljeni smo odazivom te kvalitetom pristiglih projekata. Drago nam je da smo Danom kreativnosti i inovativnosti potaknuli ljude, odnosno poslovni segment na razmišljanje o kreativnim potencijalima svih vidova poslovne djelatnosti. Ovom bih prilikom htjela istaknuti neke od nominiranih projekata poput knjige 'Pisani rubac Hrvatske' koju je izdala Turistička zajednica Zagrebačke županije i koja nam donosi ponajbolju materiju iz županijske prošlosti i sadašnjosti. Osim toga, istaknula bih grad Varaždin koji i ove godine ima mnoštvo kvalitetnih projekata i koji se već tradicionalno istaknuo kao jedan od najkreativnijih gradova u Hrvatskoj. Naravno, tu su i tenisice Startas kreativnog studija Sheriff & Cherry, Inovacijski proces u Ericssonu Nikoli Tesli koji potiče i aplicira ideje zaposlenika te mnogi drugi", rekla je Ivana Nikolić, predsjednica Mreže za razvoj i kreativnost. 

S.C.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.