Kralj Charles je princu Edwardu dodijelio titulu koju je zadnji imao princ Philip

Foto: EPA

BRITANSKI kralj Charles imenovao je mlađeg brata princa Edwarda novim vojvodom od Edinburgha, predajući mu titulu koju je zadnji nosio njihov otac princ Philip, stoji u priopćenju Buckinghamske palače. Edward (59) je postao najnoviji član kraljevske obitelji koji je dobio novu titulu otkako je Charles postao kralj u rujnu nakon smrti njegove majke kraljice Elizabete.

William, Charlesov najstariji sin i prijestolonasljednik, imenovan je princem od Walesa, dok su djeca njegovog drugog sina Harryja, koji više nije radni član kraljevske obitelji, postali princ i princeza početkom ovog tjedna.

Edward preuzeo brojne obaveze svog oca

Edwardova nova titula dolazi nakon što je preuzeo brojne uloge svog oca, uključujući dobrotvornu nagradu The Duke of Edinburgh Award koja potiče mlade ljude na izazove.

"Novi vojvoda i vojvotkinja od Edinburgha ponosni su što nastavljaju nasljeđe princa Philipa u promicanju prilika za mlade ljude iz svih okruženja da ostvare svoj puni potencijal", navela je Buckinghamska palača.

Philip je nosio titulu vojvode od Edinburgha od vjenčanja s tadašnjom princezom Elizabetom 1947. do svoje smrti 2021. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.