Kralj Charles ide u bolnicu na liječenje povećane prostate, odgodio sve obaveze

Foto: EPA

KRALJ CHARLES (75) idući tjedan ide u bolnicu na liječenje od povećane prostate, objavila je Buckinghamska palača. Zbog toga su njegovi javni angažmani odgođeni. 

"Kao i tisuće muškaraca svake godine, kralj je zatražio liječenje za povećanu prostatu. Stanje Njegovog Veličanstva je benigno i otići će u bolnicu sljedeći tjedan na korektivni zahvat. Kraljevi javni angažmani bit će odgođeni za kratko vrijeme oporavka", rekao je glasnogovornik Buckinghamske palače.

Iako napominju da nije u pitanju ništa ozbiljno, kralj je želio podijeliti pojedinosti svoje dijagnoze kako bi potaknuo i druge muškarce koji možda imaju simptome da odu na pregled, piše Daily Mail. Charles je imao niz sastanaka i događaja planiranih u Dumfries Houseu za sutra i petak, koji su sada odgođeni na savjet liječnika.

I Kate Middleton je u bolnici

Vijest o njegovom zdravstvenom stanju dolazi nakon što je objavljeno da je Kate Middleton u bolnici. Kensingtonska palača objavila je priopćenje u kojem navodi da je princeza od Walesa Kate Middleton bila podvrgnuta "planiranoj abdominalnoj operaciji" u londonskoj klinici.

"Primljena je u bolnicu jučer zbog planirane operacije abdomena. Operacija je bila uspješna, a očekuje se da će ostati u bolnici deset do četrnaest dana, prije nego što se vrati kući na nastavak oporavka", stoji u priopćenju. "Na temelju trenutačnih liječničkih savjeta, malo je vjerojatno da će se vratiti javim dužnostima do poslije Uskrsa."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.