Kojoti nakon 20 godina izdaju album uz dirljivu posvetu preminulom Danu Divjaku

Foto: Press

KOJOTI koji su se krajem 90-ih godina posljednjim albumom "Sex Disco Kung Fu" oprostili s publikom i glazbenom scenom, izdaju novi album pod nazivom "Sve je pod kontrolom?".

Bend je svoj povratak na scenu najavio još 2016. godine, a potom odradio i nekoliko samostalnih povratničkih koncerata diljem Hrvatske.

Izdali su i četiri nove pjesme "Mi ne pripadamo tu'', "Ljubav u kvaru", ''Nova riječ" i ''Evolucija ide u pogrešnom smjeru'', a zatim su se krajem 2018. godine zatvorili u studio na Kastvu i snimili 11 sjajnih rock'n'roll pjesama koje su složili na album ''Sve je pod kontrolom?''.

"Jako smo ponosni na ovaj album i gotovo svi koji su ga imali priliku čuti, kažu kako je ovo najkvalitetniji album koji smo do sada snimili. Stvari su se događale neplanirano, godinu prije okupljanja Kojota od nekuda (stvarno ne znam kako se to mjesto zove) je uletjela suluda inspiracija i noćima sam bjesomučno pisao tekstove i snimao muzičke ideje. To stanje sulude inspiracije je trajalo jako dugo. Ali tekstovi su bili preozbiljni za Kawasaki 3p, bend čiji sam član već 18 godina, a malo sam bio prenesiguran za solo album. I sretnim spletom okolnosti dogodio se onaj sada već legendarni povratak Kojota na Brijačnici, na kojem smo skužili da je kemija među nama bolje nego prije i da zašto ne bismo snimili novi album za koji sam iskoristio tekstove i glazbu iz onih suludih noćnih avantura mene i inspiracije", kaže gitarist Kojota Davor Viduka.

Na albumu gostuje i velik broj glazbenika iz raznih glazbenih žanrova. Tu su Kandžija, Luka Barbić iz TBF-a, Vladimir Simčić Vava, Vedran Križan i Noa Rupčić na klavijaturama i pratećim vokalima, legendarni Vinkovčanin Igor Djeke, član Discipline Kitschme, te Iva Močibob, Leo Rumora i Danko Krznarić na vokalima.

Pjesma koja zatvara album je pjesma "Dan", tih i sjetan instrumental posvećen tragično preminulom klavijaturistu Danu Divjaku.

Neke stvari s albuma moći će se premijerno čuti 9. veljače u Boćarskom domu na festivalu Antivalentinovo #4.

Popis pjesama s albuma:

Sram

Ljubav u kvaru

Mi ne pripadamo tu

Tuđe luke

Evolucija ide u pogrešnom smjeru

Oprosti što te volim

Sve je pod kontrolom? (feat. Kandžija)

Nova riječ

Da li znaš moje ime? (feat. Luka TBF)

Prekrasan dan

Dan


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.