Zabranili izrugivanje "Debelom vođi", no nisu baš puno postigli

Foto: Instagram

KINA je na internetu blokirala pretraživanje pojma "Kim debeljko treći", nadimka za omiljenog sjevernokorejskoj "Velikog vođu", piše Sky News.

<br>

Zabrana je uslijedila nakon što su dužnosnici iz Sjeverne Koreje zatražili od kineskih vlasti da reagiraju. No, nije prvi put da Kina zabranjuje pogrdna imena za Kima Jonga una. Zabranili su dosad već nekoliko imena koja se rugaju s njegovom veličinom i nasljeđem, među kojima je i "Kim svinja treći."

"Kineska vlada ostaje predana izgradnji zdravog i civiliziranog okružja. Ne odobravamo uvredljive primjedbe ni na čiji račun", rekao je kineski glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Geng Shuang u srijedu.

Najveće kineske tražilice Baidu i Weibo tako ovaj tjedan ne pronalaze rezultate s kineskim riječima "Jin Sang Pang", no neke druge inačice nadimka na Baiduu su ostale netaknute, poput one "Kim debeli debeli debeli." Nedavno, bivši kuhar predsjedničke obitelji otkrio je kako se "Veliki vođa" zbog prekomjernog uživanja u francuskom vinu i siru zaokružio na 130 kilograma.

S druge strane, Kina i dalje ostaje jedini veliki sjevernokorejski saveznik, no odnosi u posljednje vrijeme su napetiji zbog navodnog nuklearnog programa Sjeverne Koreje.

<br>

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.