Kevin Hart je jedan od najbogatijih glumaca postao uz pomoć lukavog trika s plaćom

Foto: YouTube

AMERIČKI glumac Kevin Hart trenutno je jedan od najplaćenijih i najbogatijih glumaca na svijetu i težak je vrtoglavih pola milijarde dolara, no do te je svote došao na dosta lukav način.

Naime, Hart, za razliku od većine glumaca, ne preferira uobičajeni način isplate plaće. Glumci obično traže goleme sume novca unaprijed kako bi si zagarantirali zaradu i ulažu velike napore, angažiraju agente i trude se iscijediti svaki dolar od studija, ali Hart traži isplatu nakon što film ostvari najveću dobit.

Hart sada uglavnom snima filmove za Netflix, ali najviše je dobio od reboota filma Jumanji, odnosno drugog dijela Jumanji: The Next Level. Film je zaradio golemih 800 milijuna dolara, a Hart je uzeo velik dio tog financijskog kolača zahvaljujući klauzuli u ugovoru.

"Možeš dobiti oko 25-30 milijuna dolara"

Gostujući kod Jamesa Cordena 43-godišnji glumac je otkrio kako umjesto velike isplate uoči prikazivanja filma bira isplatu nakon što film ostvari dobit. To, dakako, može biti dvosjekli mač, ali u slučaju Harta i uspjeha koji je Jumanji ostvario bio je to pun pogodak.

"Ja više volim dobiti novac nakon prikazivanja, ne želim novac unaprijed. Uzmem na početku manje novca, a ako film uspije, i ja ostvarim dobru zaradu. Dobar sam partner. Zarada koju možeš dobiti ako film uspije je oko 25 do 30 milijuna dolara", rekao je Hart.

Naglasimo još jednom kako je Hart među rijetkima koji prakticiraju ovakvu isplatu, ali nije jedini. Slično razmišlja i Tom Hanks, koji je imao takav dogovor kada je snimao Foresta Gumpa i na kraju je zaradio oko 70 milijuna dolara. Isto je napravio i Jack Nicholson kada je glumio Jokera u Batmanu, uzevši malu svotu unaprijed i oko 40 do 60 milijuna dolara nakon što je film ostvario veliku dobit.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.