Kći Vesne Pusić u New Yorku predstavila film u kojem glumi Julia Louis-Dreyfus

Foto: Profimedia

Daina Oniunas Pusić, kći političarke Vesne Pusić i Jurgisa Oniunasa, Amerikanca litvanskog podrijetla, predstavila je u New Yorku svoj debitantski dugometražni film Tuesday.

Glumačku ekipu filma predvodi slavna glumica Julia Louis-Dreyfus, najpoznatija po ulozi Elaine u legendarnoj seriji Seinfeld, a uz nju se pojavljuje i mlada glumica Lola Petticrew. Film je producirao poznati indie studio A24, koji stoji iza filmova poput Ex Machina, Everything Everywhere All at Once, Lady Bird i Moonlight.

Louis-Dreyfus glumi majku koja strahuje od skore smrti svoje neizlječivo bolesne kćeri po imenu Tuesday (Petticrew), a smrt im se otkriva u obliku papige koja može govoriti i smanjiti se do veličine miša ili narasti do veličine čovjeka.

"Zapanjujuće originalan, iako povremeno kontraintuitivan film donosi središnju ideju Sedmog pečata Ingmara Bergmana u modernu eru - kako zaustaviti Smrt, makar samo na nekoliko sati", stoji u recenziji Varietyja.

Film je premijerno je prikazan na 50. izdanju filmskog festivala Telluride koji se održavao od 31. kolovoza do 4. rujna prošle godine u Coloradu, a dobio je brojne pohvale američkih kritičara te se sada počinje prikazivati u američkim kinima.

Dosad je snimila nekoliko uspješnih kratkometražnih filmova

Inače, Daina već godinama živi u Londonu, a do sada je snimila nekoliko uspješnih kratkometražnih filmova. Na Međunarodnom filmskom festivalu u Brooklynu i Filmskom festivalu Woods Hole nagrađen je njen film iz 2016. Rhonna & Donan, dok je njen film The Beast iz 2015. nagrađen na Filmskom festivalu u Los Angelesu i na Zagreb Film Festivalu.

Također, dobila je i nagradu za najbolji film na Danima hrvatskog filma za svoj uradak Elephants iz 2013., a tada je dobila i nagradu Jelena Rajković za najbolju mladu redateljicu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.