Kate i William upisali djecu u novu privatnu školu, cijena školarine je astronomska

Foto: Instagram

KRALJEVSKA obitelj seli se iz Londona i djeca će ovog rujna krenuti u novu privatnu školu. Službena objava stigla je iz Kensingtonske palače s detaljima odluke o selidbi.

Prince George, princeza Charlotte i princ Louis pohađat će školu Lambrooke u Berkshireu koja se nalazi u blizini Adelaide Cottagea, novog doma kraljevske obitelji u Cambridgeu.

Skupa školarina

William i Kate godišnje će potrošiti 53 tisuće funti, odnosno nešto više od 470 tisuća kuna, na obrazovanje svoje djece, prenosi The Mirror.

Školski prostor uključuje privatni voćnjak, šumsko područje, igralište za golf i bazen od 25 metara, a učenici se mogu okušati u kriketu i polu. Privatnu školu pohađa 620 učenika, a ravnatelj škole izjavio je kako su oduševljeni dolaskom djece te da se vesele izražavanju dobrodošlice kraljevskoj obitelji i novim učenicima u njihovu školsku zajednicu.

Skromniji uvjeti?

Vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea zadržat će svoju adresu u Kensingtonskoj palači, za čije su preuređenje 2013. potrošili 40 milijuna kuna, kao službenu rezidenciju i poslovnu bazu, skupa s uredskim osobljem.

William i Kate donijeli su odluku o selidbi u Adelaide Cottage kako bi bili bliže kraljici Elizabeti, a odluku su navodno snažno podržala djeca. Kuća se nalazi u Windsor Home Parku, istočno od dvorca Windsor, i ne smatra se dovoljno prostranom za kraljevsku obitelj, stoga će dadilja, osoblje i kuhar živjeti na drugoj lokaciji.

Prema navodima izvora, kraljevski par vrlo je ozbiljno razmatrao kako će javnost reagirati na odluku o selidbi, s obzirom na ekonomsku krizu s kojom se suočavaju Britanci i ostatak svijeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.