Kanyeu Westu prijeti zabrana ulaska u Australiju zbog veličanja Adolfa Hitlera

Foto: Epa

REPER Kanye West mogao bi dobiti zabranu ulaska u Australiju zbog izjava u kojima je veličao Adolfa Hitlera i otvoreno podržavao nacizam. Australski savezni ministar izjavio je da bi reperovo putovanje u Australiju moglo neslavno završiti i zbog njegovih antisemitskih primjedbi. Ministar Jason Clare rekao je za Channel Nine da će mu odbiti vizu.

"Ne znam je li se Kayne već prijavio za vizu, ali ljudima poput njega, koji javno govore takve stvari, ulaz u Australiju je zabranjen. Guglajte slobodno što je rekao, on je obožavatelj osobe koja je ubila šest milijuna Židova", izjavio je.

"Ako se i prijavi za vizu, proći će kroz isti proces i postavit će mu ista pitanja kao i ostalim ljudima s takvim stavovima", zaključio je. Židovska zajednica Australije pisala je emigracijskom ministru Andrewu Gilesu i tražila da se Westu zabrani ulazak u zemlju.

Navodno je već u Australiji

"West je poput gromobrana za sve ekstremiste, antisemite i neonaciste. Koristi gomilu antisemitiskih izjava i mi mislimo da je veliki rizik pustiti ga u zemlju", rekao je David Adler, predsjednik zajednice Židova. Kako pišu neki strani mediji, Kanye je navodno već stigao u Australiju i to kako bi posjetio svoju navodnu novu suprugu, arhitekticu iz Melbournea Biancu Censori. 

Podsjetimo, Kanye je prilikom gostovanja kod kontroverznog Alexa Jonesa rekao da je "čuo neke dobre stvari o Adolfu Hitleru" i uz to mu je još izrekao hvalospjev. 

"Taj čovjek je izgradio autoputove, izumio je mikrofon koji mi pjevači danas koristimo, ne možete reći da Hitler nije radio dobre stvari", rekao je između ostalog Kanye.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.