Josipa Pavičić: Štreberski sam tip mame, knjige sam sinu kupila tijekom ljeta, iako su preskupe

POČETAK škole se približava, a roditelji učenika muku muče s time kako će u preskupoj državi priuštiti djeci sve što im treba. Josipa Pavičić, čiji sin Vito ove godine kreće u četvrti razred, smatra kako su cijene knjiga i ostalih potrepština za školu pretjerane te uvelike nadmašuju mogućnosti prosječnog Hrvata. Bez obzira na to, voditeljica je svog sina pripremila za školu, a u tome je nisu omele niti mučnine koje osjeća zbog trudnoće.

"Ja sam štreberski tip mame, ali i sin se angažira"

"Mi smo vam štreberi kad je to u pitanju. Knjige smo kupili još tijekom ljeta, ništa ne radimo u zadnji tren, ja sam štreberski tip mame", kaže nam Josipa. Njen sin je nešto drugačiji od nje pa prepušta brigu oko nabavke za školu svojoj mami, ali neke stvari voli sam izabrati. "Kad je kretao u školu, prve je godine bio jako znatiželjan, a sad je to malo popustila. Ipak, i dalje se angažira. Obično si izabere bilježnice i naljepnice, a ove je godine izabrao torbu, olovke, gumice i te stvari", ispričala nam je voditeljica koja je, unatoč raširenom trendu razmjene knjiga, ipak kupila nove. 



"Jedne smo godine imali takvu varijantu, mislim da je to bilo negdje prije dvije godine. Po cijeloj su školi razmjenjivali knjige, a učenici su morali samo kupiti radne bilježnice. Moram priznati da su te knjige bile dosta podcrtane i neuredne. Mislim da je bolje kad se djetetu može pružiti i udžbenik i radna bilježnice", tvrdi ona. Iako se ne ustručava sinu kupiti sve što mu je potrebno, smatra da su cijene školskog pribora i knjiga jako visoke. "Ne da su malo previše, nego su jako previše. Stvarno pretjeruju s tim, iz godine u godinu, ali vidim da se ništa ne mijenja", kaže nam Josipa.

"Djeca su mi sad na prvom mjestu"

Ona je svog zaručnika, Talijana Nicu Bernardinija, ovo ljeto razveselila viješću da je u drugom stanju. Nove će projekte, kaže ona, staviti na čekanje, jer se sad želi posvetiti djeci. "Bili smo u Zadru, svi zajedno, tamo idemo gotovo svake godine i bilo nam je jako lijepo. Ne planiram ništa u dogledno vrijeme, sad je jedini plan beba. Djeca su na prvom mjestu", rekla nam je novinarka koja je u trećem mjesecu trudnoće pa se još ne zna spol djeteta. "Imam mučnine, ali sve je to normalno. Vito se jako veseli bratu ili sestrici, jako je znatiželjan i sve mu je to super", ispričala nam je Josipa Pavičić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.