Jesen na televiziji: Kako će zabranjena ljubav ugroziti šverc na granici s BiH

Foto: Luka Šangulin/Index

DOMAĆE televizije ovog su se ljeta bacile na snimanja kako bi jesensku shemu obogatile domaćim serijama. Nešto razvikaniji je RTL-ov Pogrešan čovjek, no i Nova TV ima svoj adut - Na granici. Riječ je o dramskoj seriji s elementima humora koja prati zbivanja na malom graničnom prijelazu s Bosnom i Hercegovinom.

"Ja sam policajac iz Zagreba kojem su veća fora bile žene nego policijski poziv. Nije on loš policajac, nego poslu ne pristupa kao najvažnijoj stvari na svijetu. Kako je spavao sa ženom nekog kriminalca i zeznuo akciju kolegama specijalcima, po kazni je premješten u granično selo Lokvica, gdje se susreće s drugačijim mentalitetom. Da bi sve bilo začinjenije, putem sreće mladu zgodnu djevojku koja je slučajno iz tog sela, a treba naslijediti svoju baku i postati šefica švercerskog lanca", ispričao nam je ukratko Filip Juričić, priznavši da je i sam kad je mlađi imao susreta s policajcima.

"Dobri su policajci, nije ni njihov posao lak", dodao je.

Ulogu njegove zabranjene ljubavi nosi splitska glumica sa zagrebačkom adresom Nadia Cvitanović koju su gledatelji upoznali u Osmom povjereniku. Priznala nam je da joj je serija dosad najzahtjevnija forma u kojoj se okušala.

"Dinamika rada je drugačija i količina posla je puno veća. Ostaje mi jako malo slobodnog vremena, jer moj radni dan počinje u 5:45, kad sam u šminki i kostimu, u sedam počinje snimanje, koje traje do sedam navečer, a onda tri sata ponavljam tekstove. Tako do petka, onda u subotu nadoknadim što nisam spavala preko tjedna i u nedjelju opet počinjem ponavljati tekstove", ispričala nam je.

S obzirom na to da su njeni kolege iskusniji od nje u snimanju serija, zanimalo nas je što su joj savjetovali.

"Nemoj se nervirati, budi strpljiva, samo mirno, polako, scenu po scenu", kaže uz smijeh i dodaje da je nespremna na zanimanje javnosti za nju koje će serija donijeti, no to je dio posla.

Najpoznatiji prošlosezonski TV negativac, Momčilo Otašević, kaže da mu je lakše glumiti pozitivce.

"Možda mi je malo manje emotivno zahtjevno ovo sad, jer je u prošloj seriji bilo puno emocija. Ali lako je, ako je teško, onda nešto ne radim dobro. Dok glumim mora mi biti lako, ne da umirem da izvučem neku emociju, da ne umrem na kraju dana od toliko emocija", kaže, dodavši da su mu ga bakice na ulici govorile da on nije zločest kao što je to u seriji Čista ljubav bio njegov lik Ranko.

Juričiću je pak lakše biti negativac.

"Teže je glumiti pozitivca, jer su sladunjavi i jednostavni, nema safta", kaže.

U seriji se pojavljuju i Nina Erak, Barbara Vicković, Milan Štrljić,  Žarko Radić, Barbara Nola, Zlatan Zuhrić, Mladen Vulić, Petra Kraljev, Tijana Pečenčić, Nemrin Omić, Elvira Aljukić, Dino Rogić, Marko Braić Asim Ugljen i mnogi drugi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.